USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

4 Eylül Futbol A.Ş. Kulübü Yönetimi TFF Seçimleri ve Mecnun Başkan

23-07-2024

       Merhaba değerli dostlar, aylardır spor kamuoyunun gündeminde olan futbol Milli takımımızın aldığı başarılarının ardından gözler Türkiye Futbol Federasyonunun seçimlerine çevrilmişti.

       Yapılan seçimlerde sürpriz bir şekilde Sivas spor kulübü eski başkanı Mecnun Ot yakmazın da bulunduğu İbrahim Hacıosmanoğlu Mehmet Büyükekşi’nin tüm hamlelerine rağmen TFF başkanı olarak seçimden çıkmış oldu.

      Mecnun Otyakmaz’ın başkan vekilliğine getirilmesi ise Sivas’ta olduğu gibi Spor camiasında memnuniyetle karşılanmıştır. Bu ekibin ise başarılı olacağına inanıyorum öte yandan Mecnun başkanın ayrılmasıyla boşalan Sivassspor kulübü başkanlığına iş adamı Bahattin Eken getirilmiştir.

Şimdi spor kamuoyunun merak ettiği genç ve başarılı bir sezon geçiren bu yönetimin nasıl bir transfer çalışması yaparak lige güçlü bir şekilde girmesi beklenmektedir.

      Gelelim 4 Eylül Futbol A.Ş kulübünün çalışmalarına, bildiğiniz gibi profesyonel 3.liğ temsilcilerimizden biri idi eski belediye spor yönetiminin takımı bırakmasından sonra takımın başına geçerek zor süreci atlatarak risk alıp oluşturduğu ekip ve yönetimle takımın başına geçerek yapılan dedikodulara aldırmayarak liğe devam kararı alan başkan Mustafa Koçu ‘’ Bu süreçte yeterli desteği bulamadıklarını kendilerine en büyük desteği yönetimim, basın mensupları ile bazı sporseverler oldu’’dedi

    Takım hatalarıyla birlikte akıl almaz hakem hataları sonucu BAL ligine düşmüştü. Bu zaman sürecini geçmişten büyük ders alarak önümüzdeki spor sezonunu çok daha iyi aksiyoner bir başarı elde etmek için erken bir çıkışla tanıtım toplantısına davet edildiğimde oradaki manzara sevdirici bir tablo idi doğrusunu söylemek gerekirse, 4 Eylül Futbol A.Ş kulübünün başarıl başkanı Mustafa Koçu  ve ekibi  her türlü dedikodulara aldırmayarak pes etmeyip genç dinamik bir çok kulübe şampiyonluklar kazandıran değerli meslektaşım Ahat Kömürlü oğlu hoca ve ekibini takımın başına getirerek sezona  1-0 önde girdiğini gördüm.

 Tanıtım toplantısında çok hızlıca Ahat hocanın gözetiminde 6’sı iç olmak üzere 17 sporcu ile sözleşme imzalamasına şahit oldum .yönetim kademesine baktığımda şehrin tanınmış iş adamlarından istekli arzulu  bir idari mekanizma oluşturmuş .

       Degerli dostlar bir kurumda idari mekanizma ne kadar istekli birikimli ise teknik mekanizma da bir o kadar başarılı olur. Ben  bu iki ekibin başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü daha ligin başlamasına çok erken olmasına rağmen hızlı bir şekilde transfer yapılıp hemen ve stratejilerini açıklamış olmaları bunun işareti olacağını düşünüyorum.

      Degerli sporsever dostlarımız biliyorum ki bizim birinci gündemini Sivas sporumuz oluşturmaktadır elbette fakat ilimizi temsil eden temsilcilerimizin de sizlerin desteğine ihtiyacı olduğunu unutmayalım çünkü bizim çocuklarımızın bir kazanımıdır spor teşekkülleri

 

       Mustafa Koçu ve ekibini bu konuda samimi ve istekli gördüm. yaptıkları transferlerin başarılı antrenör arkadaşım Ahat Kömürlüoğlu hocam ve ekibinin ligin çok öncesinde  önemli isimleri  kadrosuna katarak gelecek için başarılı bir sezon geçireceklerine inanıyorum.

 Teknik heyette bulunan Yardımcı çalıştırıcı İbrahim Öz cihan, deneyimli bir teknik adam, Kaleci antrenörü Sebahattin Yıldız hocam ise pratik ve teorik çalışmaları ile kamuoyunun yakından tanıdığı bununla birlikte yardımcı çalıştırıcı Kadir Aytak’tan oluşan bu ekibin başarılı olacağına inanıyorum.

       Yönetimin tek isteği spor kamuoyunun ve yerel yönetiminin yeni sezonda kendilerine destek vermelerini arzu etmektedirler. Sevgili, sporsever dostlarım, Buda spordaki geleceğe dönük yatırımların, kazanımların bir aksiyondur bence.

      Çünkü yerel yönetici bulunduğu ilde görüş, beceri ve davranışları sporumuzu olumlu veya olumsuz yönde etkileyecektir. Şu ana kadar bir olumsuzluk yaşamadık fakat ister amatör ister profesyonel olsun spor yöneticiliği başlıca bilimsel ve de toplumsal bir nicel birikimle birlikte özverili görev üstlenen kişilerden oluşur.

       Nedeni ise  spor çeşitli özellikleri ile  başlıca önemli bir kurum olduğu dolaysıyla sosyal iletişimin temel ögelerinden ve de güzelliklerinden  biri olmasından kaynaklanmaktadır.

Spor yöneticiliğinin yeri önemli ve konumu yerel yöneticilerimizin  spora bakışı ve yaklaşımlarıyla önem kazanarak başarı sağlanmaktadır.

   İlimiz yerel yönetimlerinin geçtiğimiz spor sezonlarımızda Sivas spor örneğinde olduğu gibi diğer spor teşekküllerinde ve organizasyonlarında çok önemli katkıları olmuştur.

         Bu desteklerin önümüzdeki spor sezonunda da devam edeceğini umut ediyor. Tüm takımlarımıza başarılar dilerim.

                                                       Görüşmek dileğiyle efendim

    

   

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?