USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Amatör Spor Kulüplerine Başkan Uzun’dan iki Milyon TL Yardım

17-10-2024

        Değerli Dostlar merhaba Trend yol Süper lige Milli aradan sonra Net Global Sivasspor’un Göztepe yenilgisine taraftar gruplarının Takım Oyununa ve Teknik Direktör Bülent Uygun hocaya istifa tepkisi vardı.

       Bazı sosyal medyada gezinirken hoş olmayan olumsuz yakışık almayan söylemler okuyorum. Bu tür söylemler olmamalı değerli dostlar eleştiriler ve öneriler hırpalayıcı yıpratıcı değil, ışık tutucu yapıcı olursa daha iyi olur. Eleştirilerinize saygı duyarım ama hatalar var olacaktır ama bunu kısa zamanda telafi ederek takım ruhuna dönmesi en temel arzumuzdur.

      Farklı dedikodular yayılmaya başlamış herkes kafasına göre teknik direktör getiriyor düşünülüyor olabilirler haklı olabilirler fakat bu sistemi kuran takımı kuran Bülent Uygun hoca da  bu kötü gidişatı  takım üzerinden kaldıracak bir hoca olduğuna inanıyorum.

    Fakat sezon içinde olağan üstü bir kötü gidişat olmadığı sürece sık sık hoca değiştirilmesi takıma bir yarar sağlayamaz diye düşünüyorum. 

   Amatör spor haftasına geçtiğimiz günlerde vefat eden Sivasspor’un eski kaptanı  (kadı hikmet lakaplı)Hikmet Kasap abinin isminin verilmesi için de ASKF yönetimine teşekkür ederim.

            Amatör haftasının ilk müsabakası olan Oturan Gazi Spor-Gürün şal spor müsabakasının açılışını Belediye başkanı Adem Uzun ASKF Başkan vekili Doğan Özçelik ve Spor il Müdür Vekili Aytaç Keklik tarafından yapıldı.

              Bir süre müsabaka izleminden sonra ASKF de kulüplerle bir araya gelen Başkan Adem Uzun spor teşekküllerinin istek ve önerilerini dinledikten sonra kendilerine 2 Milyon lira katkıda bulunacaklarını söyleyince hava bir anda sempatik yüzler ve gülücüklerin oluşturduğu bir tabloya şahit oldum.

            7-11 Ekim Tarihleri arasında kutladığımız amatör spor etkinlikleri kapsamında kongre müzesi bahçesinde yapılan gösterilere katılım sağladım. Belediye başkan yardımcısı Ramazan Baker tarafından 15 gençlik spor kulübüne 80.er bin liradan oluşan 2 Milyon liralık çeki Amatör spor kulüpleri Federasyonu başkan vekili Doğan Özçelik’e teslim edince büyük bir alkışla mutluluk sesleri yükseldi.

          Törende Gaziantep vakıflar bölge müdürlüğüne atanan Gençlik Spor il müdürü Erdoğan Tunç ise son veda konuşmasını yaparak spor kulüplerine ve Sivaslılara teşekkür etti.

Yapılan bu katkıya bir spor adamı ve çok zorluklar yaşayan eski yönetici olarak mutlu oldum fakat bazı müessese kulüplerinin ise amatör spor (lige katılmamalarına) çok gerçekten üzüldüm.

     Değerli dostlar spordaki teknik ve idari mekanizmanın başarısı yerel yönetimlerin görüş, beceri ve davranışları da spora bakışı ve katkıları ile ölçülür ve reaksiyona dönüşür. Günümüzde gerçekleri korkmadan irdeleyen sporda böylesine yaklaşımlarla sporun gelişmesi için neler yapılması gerektiğini bilen, ileriye dönük uygulamalara geçen yöneticilere gereksinim vardır.

     Bu tür katkılar(Yıllarca yaladığım için) amatör sporcuya yöneticiye güç ve direnç verecektir Teşekkürler Adem başkana Geçtiğimiz yıllarda da Eski başkan Hilmi Bilgin de spor kulüplerine büyük ölçüde maddi katkılar yapmıştır.

      Değerli dostlar amatör spora hizmet etmek demek bana göre ‘’Kutsal bir görevdir’’ çünkü karşılıksız yapılan büyük bir hizmet Amacı sporun gelişmesi içindir.

         Spor ’un branşı ne olursa olsun spor her türlü siyasetin üstünde olan dolayasıyla bilimsel, Evrensel be toplumsal olguları birleştirip pekiştiren aynı zamanda Demokratik yapının temel ögesini oluşturan vaz geçilmeyen bir unsurdur.

      Spor yöneticiliği gelecekteki yeniliklere hazırlıklı olmak spor yöneticiliğinin bir gereğidir. Spor yöneticisi,spor’a yaklaşımları nasıl olursa olsun görüş alanlarınızı daha geniş perspektifle konuları toplumsal olgular içinde değerlendirerek, spordaki kazanım ve tasarımlarımızı sürdürmemiz için spr’un taban birlikleriyle, yerel yönetimlerimizle  dayanışmayı sürdürerek yöredeki sportif heyecanı ve potansiyeli artırmış oluruz.

       Ben spor kulüplerine bu önemli günde önemli miktarda maddi destekte bulunan Belediye başkanımız Adem Uzun’a yürekten teşekkür ediyorum.

Bu katkıların sadece belediyeden değil diğer yöneticilerden iş damlarından oda başkanlarından da yapılırsa bölge sporunun kalkınmasına katkıda bulunmuş olursunuz.

   Bakın bir örnekle;  Mustafa KOÇU 4 Eylül Futbol A.Ş ‘nin kulüp başkanı bakın ne yaptı kulübün kapatılmasına müsaade etmeyerek ekibini kurup kendi toprağına sporcusuna takımına sahip çıkarak çok önemli bir görevi üstlenerek takımı sırtlayarak her yerde sporcuların gereksinimlerini karşılayarak spordaki önemli bir görevi yerine getirmiş oldu.

        Baldaki Temsilcilerimizden Bal gibi galibiyetler 4 Eylül Futbol Kulübü deplasmanda Dersim sporu 0-2 yenerek ilk galibiyetini almış oldu. Sivas gücü Belediye spor ise evinde onadığı Aksaray gençlik sporu 4-0 yenerek taraftarlarını umutlandırmış oldu.

 Müsabakaya katılım oldukça fazla idi. Bu hafta Sivas gücü belediye spor Besni öz spora konuk olacak, 4 Eylül futbol kulübü ise evinde Adıyaman Kâhta sporla karşılaşacak. Fakat Aynı saatte Sivassspor-Hatay spor karşılaşmasına denk geldiği için izleme olanağımız olamayacak fakat yaptığı takviyelerle buradan galibiyetle ayrılacağını umut ediyorum.

    Geçtiğimiz gün sporcular yönetim ve basınla yaptıkları kahvaltılı söyleşi ve tanışma yemeğine işlerim nedeniyle katılamadım ama çok güzel bir toplantı olduğunu öğrendim.

     Her iki takımımıza da bu yolda başarılar dilerim.

     4 Eylül Futbol A.Ş Kütahya sporun başarılı stoperi olan Uğur Bulut’u transfer ederek savunmadaki açığa bir önemli katkı yapacağını düşünüyorum.

        Spor Bir işletme sanayidir.

        Spor Bir Aksiyonel gelişmedir.

       Spor Bir Ulusal moral motivasyonu demektir.

       Spor Bir Ailedir.

       Spor Bir Ulusal biR POLİTİKA ARACIDIR.

      Spor Bir Amaçtır.

      Spor Bir Bilim dalıdır.

      Spor uygar insanların, sosyal ve toplumsal ivmeyi spordaki demokrasiyi oluşturan Evrensel bir kavramdır. 

                                                        Takımlarımıza başarılar dilerim.

                                                                                                            Görüşmek dileğiyle efendim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?