USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Anadolu Derbisinin Galibi - Sivasspor Oldu

27-05-2024

        Değerli dostlar merhaba. Gününüz aydın yaşamınız sağlıklarla dolu olan yarınlarla güne merhaba; Süper ligin son haftasını da geçtiğimiz hafta sonu yapılan karşılaşmalarla sona ermiş oldu.

     2024 yılının Mayıs ayı kimilerine göre sevinç ve coşku kimilerine göre hüzün ve acı getiren bir ay oldu. Süper ligde zirve mücadelesinin sonunda gülen taraf Galatasaray oldu şampiyonluğunu son hafta yapılan Konya spor galibiyetiyle tamamlamış oldu.

     Buna göre Fenerbahçe ikinci, Trabzonspor hesapta olmayan Ankaragücü’nü yenerek küme düşmez gözüyle baktığımız takım İstanbulspor,Pendikspor, Fatih  Karagümrük sporun ardından 4. Düşen takım Başkent takımı oldu.

    Bura dada ani gelişen bir acı ve hüzün veren bir tablolar meydana geldi bazen teknik ve bireysel hatalar beklemediğiniz tepkilerle sonuçlarla karşılaşırsanız hesabınız alt üst olur

      1.Lige gelince yine burada Diğer bir İstanbul takımı olan Eyüp spor haftalar önce süper lig yolunu açmıştı, ardından İzmir takımı Göztepe spor son iki hafta kala süper lige çıkan ikinci takım olmuştu. Yapılan play-of karşılaşmaları sonucunda Bodrum sporu yenen Sakarya spor yıllar sonra süper lige çıkan 3. Takım olmuştur.

      Tuzla spor, Altay spor ve Giresun spor takımları da 2.lige düşen takımlar olmuştur. Ekonomik şartların giderek ağırlaştığı Ülkemizde spor kulüplerinde yöneticilik yapmak çok zor ve birikim isteyen bir konu halini almıştır.  Ben şu cümleyi hep kullanırım’ ’Herkes yönetici olur ama idare-ci olamaz’’ bunun her kurumda geçerli olduğunu da savunurum.

       EMS Yapı Sivas spor-Kayseri spor karşılaşmasına gelince  4 Eylül stadyumunda oynanan karşılaşmaya kayserimden bin kadar gelen taraftar grubu yaptıkları tezahüratlarla coşkuyu Sivasspor taraftarları ile paylaşarak müsabakaya heyecan verdiler. 

     Geçtiğimiz hafta Sivasspor-Başakşehir karşılaşmasındaki olması gereken galibiyeti alan Hakem Bahattin Şimşek sayesinde Sivas spor Konferans ligine katılamadı buda kötü yönetim gösteren Bahattin Şimşek tarafından engellenmiştir.

Şimdi bu müsabaka onunla birlikte bir Anadolu derbisi niteliği taşıyan iki final müsabakasını birlikte yaşamış olacaktık ne gariptir ki bu hak ihlali kayıplarını sizler bizler yaşamış olduk.

Sivasspor kayseri derbisini 2-1 lik sokrla kazandı ligi en iyi yerde bitirdi fakat futbol performansına genel olarak baktığımızda umulanın altında bir oyun sergilediğini söylemem lazım en iyi performansı yönetim ve idari mekanizmanın yürüttüğü spor politikaları olmuştur. Bu ekonomik şartlarda ve iyi bir şekilde idari yönetim göstermişlerdir. Buna teknik kadroyu da eklemem lazım Bülent Uygun hoca ve ekibini sporcularını tebrik ediyorum.

       Müsabaka sonunda güzel tablolar oluşturuldu sporcular ve taraftarlar bazılarının son veda müsabakası olacaktı fakat Rey Manaj tribünleri dolaşarak son vedam şeklindeki sempatik tavırları dikkat çekti. Bülent Uygun Hoca ‘’ Sözleşmesi devam ediyor belki de anlaşır göndermeyiz diyor ama ‘’yazılıp çizilenlere bakacak olursanız hiç de öyle görünmüyor umarım evinde kalır.

     Şimdi artık kulüp yönetiminin Bülent Hoca ile kimler kalacak kimler gidecek kimler alınacak onları konuşmanın zamanı Bülent hoca alınacak oyuncu profilini zaten çıkarmıştır iç transferin halledilmesinin ardından önümüzdeki, sezonda bu tür sıkıntıların yaşanmaması adına önemli, adımların atılacağını ümit ediyorum.

    Sİvassspor teknik ve idari mekanizmanın göstermiş oldukları başarılarından dolayı tekrar tebrik eder başarılar dileriz.

                                 Görüşmek dileğiyle efendim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?