USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Belediye spor, Yaz Okulları Açılışları - Teknik Ve idari Yönetimler

04-07-2024

                   Merhaba değerli dostlar, Ülkemizin ve Coğrafyamızın Aydınlık insanlarına günümüzün, gönlümüzün sıcaklığı dolaysıyla Milli Takımımızın aldığı bize yaşattığı mutlulukla sizlere tekrar merhaba,

    Çünkü yıllar sonra bize Uluslararası bir sevinçle coşkuyla tabloları oluşturdukları için onları ve sizleri yürekten kutluyorum.

Sivasspor’a gelince sizlerin de takip ettiği gibi Basın sözcüsü Gökhan Karagöl’’ geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla transfer çalışmalarının devam ettiğini ‘’söylemişti.

         Değerli sporsever okuyucu dostlarımız geçtiğimiz haftalarda mevsimlerin yaz merhaba demesinden dolayı okullarımızın spor kulüplerimizin tatil dönemine girmesiyle Gençlik spor il müdürlüğü dolaysıyla spor kulüpleriyle birlikte Belediye spor kulübümüzün yaz spor okullarının açılışına davet edilmiştim.

    Belediye sporun Muhsin Yazıcıoğlu stadyumuna birçok branşta bine yakın sporcu yoğunluğunu görmek gerçekten muhteşemdi. Daha çok bayan hentbolcuların,teakvando ile futbol  alt yapı zenginliğinin geleceğin yıldız sporcularıyla açılışını coşkunun, sevincin ve heyecanın, mutlu bir tablonun var olduğunu tribünleri, ve sahayı renga renk formalarla  bayraklarla dolduran Ailelerin yüzüne bakınca  başlamak başarmanın yarısıdır dedim gerçekten.

       Aynı tablo ve duyguları geçtiğimiz yılda yaşamıştık fakat bu sezondaki açılış biraz daha yığınsaldı. Belediye spor yönetimine seçilen  sporda ve STK larda  çok yakından tanıdığım eski spor adamı, eski  yönetici, iş adamları daha önemlisi Amatör sporda  Yıllardır sporcu ve yöneticiik yamış Ahmet Polat, Orhan Demirok, Eski Sivassporlu kaptan Nüsret,Hentbol sporunun duayenlerinden biri olan sevdiğim başarılı eski bir sporcumuzun Zabıta Müdürümüzün olması da  gelecek için başarı aksiyonlarından biri olacağını düşünüyorum doğrusu.

     Biliyorsunuz Sivas’ın alt yapısını Gençlik spor kulüpleri oluşturuyor yerelde müesseselere oranla mahalli spor teşekküllerinin çoğunlukta faaliyet göstermiş olmaları da Sivas adına önemli bir gelişmedir.

      Çünkü hızlı değişimlerin zorlayacağı ani kararlar almak, yeniliklere hazırlıklı olmak onlara gereğinden fazla el uzatmak tasarruf vs demeden, spor yöneticiliğinin gereklerinden biridir.

Bu tür toplumsal, ve bilimsel olguları birlikte değerlendirerek pratikte ve teorideki başarıyı böylesi zengin alt yapı çalışmalarla bir kutsal görevi yerine getirmiş olursunuz.

       Ben her zaman söylerim ‘’Amatör spora karşılıksız hizmet veriyorsanız kutsal görevlerinizden birini yerine getirmiş olursunuz’ ’değerli dostlar

         Sivas Belediye başkanı Adem Uzun ve kulüp başkanı Ahmet Polat da yaptıkları konuşmalarda’’ Bu katılımcı çoğunluğu Yönetici, Antrenör sporcu ve Ailelerin oluşturacağı önemli bir dayanışma ruhu ile sporu ve sporcumuzu önemli yerlere hep birlikte yapacağımız reaksiyonlarımızla başarılarla bir yerlere getireceklerini’ ’söylediler.

      Buda istikrarın, güvenin var olması için önemli bir gelişmedir, önceki dönem belediye başkanımız Hilmi Bilgin de amatör ve profesyonel spora çok önemli kazanımlar yapmıştır kendisine emek ve katkılarından dolayı tekrar teşekkür ederim.

      O dönem profesyonel takım yönetimlerinde yanlış transfer politikaları izlendiğinden üzücü tablolarla karşılaştığımızı söylemem lazım olması spor camiasını derinden üzdü umarım bu yönetim sporun taban birlikleriyle yapacakları diyaloglarla beklenilen seviyeye gelecektir

                                       NURİ ÇAYIR FAKTÖRÜ:

 Sivas belediye spor bayan hentbol takımı bünyesinde yedi tane yılız Milli takım sporcusunu barındırmaktadır. Şu ana kadar Doğan  Ardahanlı eski sorumlu yönetici Taner Karabal ve ekibi ile  büyük başarılar elde ederek buralara gelindi .

       Sivas hentbol sporunda Türkiye’de önemli bir yere sahiptir Sivas belediye Zabıta Müdürlüğüne getirilmesinden bu yana cadde ve sokaklarda Esnaf ve seyyar satıcılar, Halk katmanları arasında sevgiyle hoşgörüyle çözüm önerileriyle yaklaşarak onları üzmeyen kırmayan, ortak paydaş yaklaşımlarıyla samimi ve sıcak iletişimleriyle onlara Belediyenin kamu şefkat elini uzatan bir yönetim tarzını uygulayan bir spor adamının gelmiş olması spor çevresinden ve halk katmanlarından memnunlukla karşılandığını gördüm doğrusu.

     Art eski bir hentbol duayeni diyebileceğim Ülkede başarılı bir spor adamının Hentbol şubesinin başlına getirilmesi de Bayan hentbolumuzun Doğan Ardahanlı hocayla tekrar Hentbol bayanlar Süper ligine çıkacağımıza inanıyorum.

     Öte yandan Futbol şubesinin başına da Eski Sivas sporlu Nusret kaptanın getirilmesi Basına Abdullah Yiğit Ömer Çakal gibi isimlerinde olması gelecek için önemlidir. Eski yönetimlerde Ali İZGİ kardeşimde birçok emekleri olmuştur kendisine ve emeği geçenlere teşekkür ederim.

     Burada önemli olan İdari mekanizma ile teknik mekanizmanın birlikte uyum içinde olması halinde başarılı olacaklarına inanıyorum. Çünkü günümüzde gerçekleri korkmadan irdeleyen, sporda gelişmek için neler yapılması gerektiğini bilen, ileriye dönük uygulamalarla geçen yöneticilerimize gereksinimin olacağı şu günlerde  bunların Belediye başkanı Adem uzun ve kulüp başkanı Ahmet Polat ekibinin istişare ile  gerçekleşeceğini umut ediyorum.

   Tüm yaz spor okullarında görev yapan teknik ve idari yönetimde görev yapan dostlarımıza başarılar dilerim.

                                                        Görüşmek dileğiyle efendim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?