USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Beşiktaş –Net Global Sivasspor maçındaki-Hakemler ‘’ Penaltıyı ‘’Neden Es Geçtiniz?

03-09-2024

Merhaba değerli dostlar Trend yol Süper Lig’inin dördüncü haftasında Net Global Sivasspor gittiği Beşiktaş spor deplasmanına sahasında Eyüp spor karşısında sergilediği kötü futbol ve performansının sonucu üç puan kaybetmenin yapılan bireysel hatalar ardından spor kamuoyu bu müsabakada nasıl bir sistem ve oyunla başlayacağını merak ediyordu.

    Rakibi Beşiktaş spor ’un Avrupa’da oynadığı ve aldığı başarı özgüveninden dolayı zor  bir karşılaşma olacağını tahmin ediyordum.

Bülent Uygun hocanın ligde oynadığı beşli savunma sistemini en iyi şekilde uygulayan bir savunma bloğu olduğunu da söylemek lazım. Elbette bu sahadaki rakibin hücum prensiplerine göre yerleşik bir değişiklik oyunun ruhu gereği yapılacaktır.

    Sivasspor buraya kadar ideal takım on birini henüz oturtmuş değil oda  yeni yeni gelen oyuncuların  idmansızlığı uyum sürecinin var olması nedeniyle  buda zaman alacak tabi ki

     Beşiktaş kalabalık Sivasspor savunması karşısında ilk yarıda beklenen önemli atakları yapmakta zorlandı sağ koridoru daha çok kullanarak merkez destekli bindirmeleri oldu. Kazanılan bir kenar ortada hesapta olmayan Radakoviç’in acemi bir şekilde topa eli ile müdahale etmesi penaltı ve skor 0-1.

      Bu skordan sonra Sivassporda ani bir gelişme sonrası azda olsa bir panikleme olunca Beşiktaş sahada daha çok topla oynama fırsatını bulmuş oldu. Sivasspor ise Hücumda savunma blokunun ve Bieganski sahanın en iyilerinden olan Charisis Pritchard ve Manaj’ın hamleleri ile Beşiktaş’ın daha çok gol yollarındaki etkisini kırabiliyordu.

      Rey Manaj ileride gelen az sayıda kenar orta ve besleme ara paslarla başarılı Alman stoper karşısında çok zorlandı ama temposunu da arttırmış oldu fakat umarım ileride takım oturduğunda daha fazla oyna olacağını tahmin ediyorum.

   Sivassspor ilk yarıyı talihsiz bir penaltı golüyle  mağlup kapattı  fakat bir çok reaksiyonlarla  iyi şeyler yaptığını söylemek lazım  çok fazla pas hatalarını asgariye indirdiği takdirde daha çok topa sahip olacaktır.

     İkinci yarıda mücadele ve yer yer karşılıklı sürat ve temponun olduğu bir müsabaka idi Sivasspor ikinci arıda  oyunun ikinci ce üçüncü bölümlerinde çok fazla açık vermiş oldu ayrıca fizik olarak da dayanaklıklarda  ver kaçlarda zayıftı.

    İlk yarıda rakibe gol pozisyonu vermedi ama ikinci yarıda hakemin İmmobile’nin yaptığı hareketinin kuralda ihraç olması gerektiğini yazıyorken Hakemin burada ihraç olayını es geçmesi ardından ‘’VAR’’ hakeminin de bunu uyarması gerçekten hakemlerin bu müsabakanın neticesine etki yaptığı açıkça görülmüştür.

          Oyunun son dakikalarında bir Sivasspor kale alanı mücadelesinde kaptırılan bir topun Camaranın üzerine gelip onunda on metre geriden gelen Gedson’un önüne pas verir gibi hamle yapması skoru değiştirmiş oldu Gerçekten alınması gereken iyi bir mücadele veren takımın iki akıl dışı hata ile puan verilmesi takımda ve taraftarlarda şok etkisi yaratmış oldu.

     Ben müsabakayı bir mekânda değerli arkadaşım Durmuş Yurtla izlerken çok ateşli bir taraftar grubu ile izlediğime ve kural bilgiler ininde var olduğuna şahit oluyordum ne kadar güzel bir izlence yaşamış oldum.

     Bülent Uygun’ ’Biz takım olarak defansif anlamda çok iyi işler yaptık penaltı olayı biriz üzdü ama arkadaşlarımızın yeni gelmesi, Mili ara bize iyi gelecek Rey manaj bizim için çok önemli sporcu eksikliklerimizi görüp önümüzdeki Gaziantep maçına kadar daha iyi bir takım olacağız taraftarlarımızı mutlu edeceğiz’ ’dedi

                         Takımlarımıza başarılar dilerim.

                                                                  Görüşmek dileğiyle efendim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?