USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Deplasmandan Alınan ‘’Bir Puan İyi puandır’’ ama!

23-09-2024

Merhaba değerli dostlar, Trend Yol Süper ligde mücadele eden iki Anadolu takımı olan Konyaspor ve Net Global Sivasspor geçtiğimiz hafta karşı Medaş Konya BŞB.stadyumunda karşı karşıya geldiler.

         İki takımda ligde averajla alt alta yedişer puana sahipti. Medaş Konya spor bu karşılaşmaya kadar sahasında hiç kazanamamıştı. Sivas spor da sakatlıklar, Cezalılar nedeniyle Konya spor karşısına ideal kadroyla gidememişti.

           Baktığınızda iyi bir kadroya sahip bir takım Sivas spordaki eksikliklerin sahada avantaja çevirmek isteyen ev sahibi takım da Sivas spor da ilk yarıda düşük bir tempoda seyreden bir futbol izledik eksik Sivasspor karşısında istikrarlı bir çizgi gösteremedi.

      Samsun spor deplasmanından aldığı üç puanın  moral ve motivasyonunun düştüğü bir oyun temposu vardı sahada. Sivasspor  4-2-3-1 le sahada puan mücadelesinde ilk yarıda bireysel hatalarla  tahditli bölgelerde zaman zaman gereksiz fauller verildi.

     Her zaman futboldaki şans ve kaleci faktörü senden yana olmayabilir sahada yaratıcı savaşan bir takım ruhunu özümsemeniz gerekir sevgili sporcu kardeşlerim

      Savunmada, merkezde ve hücumda çoğalarak rakibin baskısını kırmanız gerekir, iki takımda ilk yarıda neticeye gidecek bir performans gösteremedi ama topa ve oyuna hakim olan Ev sahibi takım vardı birkaç pozisyonlarına kaleci Ali Şaşal’ın olağan üstü çabası buna izin vermedi.

   Caharisis’in çok sert ve gollük şutunu aynı güzellikle kaleci Slowik bunu güçlükle önledi

İkinci yarıya   Ali hoca  Yusuf Erdogan,Pedrinho ve Ogulcan’ı  alarak  sistemde ve oyundaki tempoyu arttırmak için bir hamle yaparak ikinci yarıda etkili olmaya çalıştı.

        Bu hamleden sonra ev sahibi takım kanatlarda ve merkezdeki sürat ve tempodan yaptığı baskıyla bunu göstermeye başlamış oldu. Sivas spor da ise Emrah Başsan’ın iki çok net pozisyonu vardı bunu kaleci Slowik bunu önleyerek takımını ipten almış oldu bir anlamda.

       Müsabakanın ilerleyen dakikalarında Bülent hocada yaptığı değişikliklerle sahaya bir güç dengesi getirmeye çalıştı fakat son bölüme doğru savunmaya çekilir bir görüntüsü az kalsın farklı bir skorla sahadan çıkacaktı Sivasspor kaleci Ali Şaşal mükemmel bir performans göstererek bir anlamda takımını ateşin içinden almış oldu.

     Yapılan değişiklikler oyunda fazla bir kazanım sağlayamadı son dakikalarda artan baskılar karşısında da etkili olunamadı kaleci Ali Şaşal’ın kaledeki devleşmesi Takımını kurtarmış oldu.

Sonuç olarak bu kadar eksiliklere rağmen deplasman alınan bir puan her zaman iyi puandır tebrikler yiğidolar.  Digiturk’ün akıl almaz ücret artışından dolayı bir yığın insanın bürosunda evinde Yayınına son vermesinden dolayı insanlar kafe ve kıraathanelere izlemek için gitmiş olmasını normal karşılıyorum deplasman maçlarını izlemek için. Bende aynı konumda olunca zaman zaman buralarda izliyorum

   Fakat izleyicilere şöyle bir baktım herkes arkasını dönmüş veya umursamaz bir tavırla  Galatasaray-Fenerbahçe  formasını giyip Sivasspor maçının izlenmesini kaynatarak çirkin görüntüleri görmek ne kadar acı verici değerli dostlar Bunlar birde Sivaslı olması bunu daha da üzücü hale getirmiş oluyor.

Ve orada çok az sayıda Sivas spor izleyenin olması da daha üzücü değil mi? Değerli dostlar Cuma günü Başak şehir takımı ile karşılaşacak olan Net Global Sivasspor’a başarılar dilerim

         Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek olan ilimizin ikinci Temsilcisi Olan 4 Eylül Futbol kulübü Geçtiğimiz gün 4Eylül Spor parkında 1. Nolu sahada D.Ç.Divriği sporla yaptığı özel karşılaşmada her iki yarıda attığı gollerle sahadan 7-0 lık bir galibiyetle kapatarak önümüzdeki ay başlayacak olan maratona hazır hale geldiğini göstermiş oldu.

    Kulüp Başkanı Mustafa Koçu ve ekibi takımın idmanlarından tutun her alanında her çalışmasında sporcuların en büyük destekçisi olduğunu şartlar ne olursa olsun yanlarında olduğunu görüyorum.

     Buda sporumuzun takımlarımızın gelecek için daha iyi bir başarılı tablo çizeceklerinin göstergesi olacağının bir tablosudur.

      Tüm takımlarımıza başarı dileklerimle

Cuma günü görüşmek dileğiyle efendim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?