USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İTİKATTA TEK DOĞRU YOL VARDIR, O DA KURAN'DA Kİ SIRATI MÜSTEKİMDİR. (1)

10-10-2024

1-Ehli Sünneti bütün sahabenin yolu diyerek tarif etmek doğru değildir. Hz. Ali'nin hilafetin başında Şia itikadı başlamıştı. Sıffin savaşından sonra da Haricilik doğdu. Bu tarihler de Ehli Sünnetin henüz adı bile yoktu

Hz. Ali zamanına kalan sahabe Ali Şia'sın da (tarafında vardı. Muaviye tarafında vardı. Hz. Ayşe'nin topladığı ordu için de daha çok Sahabe vardı. Sahabe Ehli Sünnette birleşmiş olsaydı bu bölünme neydi?

 -2-

2-Kur'an da İmanın şart diye sayılan Allah'a iman, Meleklere iman, Kitaplara iman, Resullere iman ve Ahirete iman beş madde olarak sayılır. Bunlarda Bakara 177 ve Nisa 136 açıkça geçmektedir.

Kader, bir ölçü olarak Kur'an da vardır. Hayrı da, şerri de kul murat eder, Allah yaratır. Hayır Allah'ta ama Şer Allah'tan değildir.

 -3-

3- Kur'an Mahlûk değildir tartışması Ahmet İbn Hanbel zamanında çıkarılan ve İslam hiç bir menfaati olmayan gereksiz bir tartışmadır. 

Allah'tan gayri kâinatta ne varsa şüphesiz mahlûktur. Kur'an mahluk değildir diyen onu ilahlaştırmış demektir. Zaten Her şeyin kaynağını Allah'tan gelen Nurdan yaratıldığını iddia etmek bu tartışmayı gereksiz kılmaktadır.

 -4-

4-Allah'ın mekândan münezzeh olması Arşı istiva etmesine mani midir? Bir kaç tane ayette geçen İstiva kelimesine İbni Teymiye Allah Arşı kapladı" diye mana verdi diye onu da Vehhabi yaparlar.

Halbuki İbn Teymiye zamanında Vehhabilik daha icat edilmemişti. Diğer taraftan Bu görüşün daha fazlasını Ehli Sünneti icat eden Ahmet İbn Hanbel kendisi uydurduğu hadisle söylüyor: 

O diyor ki: "Hz. Muhammet ölmemiştir, Arşı alada ki köşkte Allah'ın sağ tarafında oturmaktadır." İnanmayan bu durumu araştırabilir. 

-5-

5-Kur'an'a göre kabir de sual ve kabir azabı yoktur. Bu durumu birçok ayetle ispat eden yazılarımız yayınlandı. Sualin mahşer de olacağı ve kimin cennete, kimin cehenneme gideceği Mahşerde herkes kitabını aldığı zaman belli olacağı çok açık olarak Kur'an ayetlerinde bildirilmektedir. 

-6-

6-Gaybı Peygamberin bilmeyeceğini Allah Resulüne emrederek "Ben gaybı da bilmem de" diyerek (Enam 50.) ayette açıklamaktadır. Resulüllah Kendinden önce yaşamış olanların gaybi bilgilerini Allah'ın bildirmesi ile bilmiştir ve insanlıkta böylece bilgilenmiştir. 

Gelecekle ilgili Resulüllah tan gelen haberler uydurma hadislerdir. Evliyanın gaybı bilmesi ise tam bir hurafe yumağıdır. Hz. Musa ile geziye çıkan Hızır, Allah dostu bir Veliymiş, Hz. Musa'ya bildirmediği gaybi bilgileri Allah dostu Hızıra bildirmiş. Bu yönü ile Veliler Nebilerden de üstün oluyormuş. 

Bu kadar safsatayı koca-koca alimler kitaplarına yazmışlardır. İşin Özeti: Hz. Musa ile gezen ve onun bilmediklerini bilen ölüm meleğidir.. İslam da Hızır diye bir varlık yoktur. Bu bir Yunan efsanesidir.

Bizim tarikat şeyhleri kendilerini Allah'ın Nebilerinden de üstün göstermek için uydurmuşlardır. Bu fikirleri de getirip İslam inancı diye akait kitaplarına sokmuşlardır.

 Bu yazının devamını nasip olursa yarin devam edelim:

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?