USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İZLANDAYI SALLADIK

15-10-2024

A Milli futbol takımımız UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup dördüncü maçında  , İzlanda'yı deplasmanda   mağlup etti.

İzlandanın Laugardalsvöllur stadyumunda Polonyalı hakemlerin yönettiği maçi Damian Sylwestrzak, Pawel Sokolnicki ve  Bartosz Kaszynski yönetti çok iyi idare etti

Türkiye kalede yıne  Uğurcan Çakır,la başladı  Zeki Çelik, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu sonra Eren Elmalı , Orkun Kökçü , Hakan Çalhanoğlu, İrfan Can Kahveci yerine son dakıkalarda  Yunus Akgün , Arda Güler , Kenan Yıldız ve  Kerem Aktürkoğlu gögüsümüzü kabartan yıldızlarımızdı

İzlanda için her zaman söylerım son yılların en iyi ekıplerınden  havaların burada soguk olması zemını bozmuş ilk yarı bizim çocuklar sahaya alışamadı ama ikınci yarı muhteşemdi .

Karşılaşmada ilk gol henüz maçın başında  geldi ve Oskarsson ile İzlanda   öne geçti.

İkinci yarının başında  Milli Takım,   penaltı kazandı ve Hakan Çalhanoğlu topu vuruştan ağlara gönderdi. Ancak penaltı Hakan Çalhanoğlu'nun topa iki kez dokunması nedeniyle geçersiz sayıldı.

Beraberlik golü ise yine İrfan Can Kahveci den geldi

Bizim Çocuklar'ı öne geçiren gol ise   Ceza sahası içerisinde İzlandalı oyuncunun elle oynaması sebebiyle bir kez daha penaltı kazandık ve topun başına tekrar geçen Hakan Çalhanoğlu attığı golle takımını öne geçirdi

İzlanda hemen beraberliği   Gudjohnsen'in kafa vuruşu ile  oyuna denge getirsede  maçın sonlarına doğru Arda Güler ortaya çıktı ve takımını öne geçirdi   kapanışı ilk maçda olduğu gibi Kerem Aktürkoğlu yaptı uzatmalarda  attığı harika golle farkı ikiye çıkardı .

A Milli Takım'ın İzlanda ile deplasmanda oynadığı karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve TFF Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte maçı tribünden izledi.

İzlanda ile deplasmanda oynanan karşılaşmada az sayıdaki Türk taraftar da tribündeki yerini aldı.

Ay-yıldızlı ekip, İzlanda'yı deplasmanda mağlup ederek liderliğini de sürdürdü.

Grupta oynadığı 4. maçta 3. galibiyetini elde eden ay-yıldızlı ekip, yenilmezliğini de devam ettirdi.

Puanını 10'a yükselten milli takım, 8 puanlı Galler'in önünde zirvedeki yerini korudu. İzlanda ise 4 puanla 3. sırada kaldı. Grupta son sıradaki Karadağ'ın ise puanı bulunmuyor.

Bu takım gelecegin en iyi takımı bir şey söylemeye gerek yok hepsı muhteşemdl hepsını kutlarım.

Şimdi gözlerimiz Ay-yıldızlı ekibin Galler ile Kayseri'de 16 Kasım'da oynayacağı maça çevrildi onunda deviririz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?