USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HOŞGELDİN KIŞ

10-12-2021

Kış mevsimine geçildi. Kış mevsimi; karın ve soğuğun birleştiği, şiddetli soğukların yüzümüze buz gibi çarptığı bir mevsimdir. Her ne kadar kış mevsimi soğuk olsa da bu mevsimin de elbette kendine göre güzellikleri vardır. Ayrıca karın yağması, yağmurların yağması kadar güzel bir şey olamaz. Kuraklığın etkilerini son yıllarda daha bariz hissetmeye başladığımız bu günlerde kış mevsimi inşallah karlı, yağmurlu geçer. Bu güzel dileklerimiz gerçek olduğu zaman da susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya kalmayız ve barajlarımız, nehirlerimiz, göllerimiz inşallah bu kış mevsiminde su ile dolar.

Kış mevsimi deyince şunları da unutmamak gerekir. Karın yağması ile çocukların akın akın sokaklara çıkması, kar topu oynanması, kazakta kayılarak dünyanın en muhteşem duygusuna , heyecanına ve mutluluğuna kavuşma duygusu, akşama doğru oynamaktan yorulup burunlarımız akmış halde, ellerimiz soğuktan kıpkırmızı olmuş vaziyette koşarak evlere kaçışımızı ve sıcacık evlerimize huzurla gidişimizi ve daha birçok anılar biriktirip anın tadını çıkaracağımız bir mevsimdir kış.

Kış mevsiminde kar çok yağdığı için, karın yağdığının ertesi sabahı da yollar buzlanmaya başlar. Dışarıda sis oluşur. İşte bu durumda trafiğe çıkan sürücülerin, işlerini halletmek için arabası olmayan yürümek zorunda kalan yayaların bu tehlikelere dikkat etmesi gerekir. Sürücüler kaza yapmamak için yayalar da bir yerlerini sakatlamamak için çok dikkat etmelidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?