USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kadro Anlamında İdeal ama - Oyun Olarak Takıma Dönemedik

17-09-2024

Merhaba değerli dostlar Sağlıkla Aydınlık yarınlara merhaba:

           Türkiye Cumhuriyeti, Toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına sayğılı,Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan,demokratik,laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

Türkiye Devleti, Ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir Diyor Anayasanın ilk dört maddesi.    NOKTA

­­-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

          Trend yol süper Lig’in beşinci haftasını da geride bıraktık Net Global Sivas spor milli arada daha önce yaşanılan hatalar, eksiklikler uyum süreci hazırlık çalışmalarında giderilmesi gereken Bülent Uygun hocanın üzerinde durduğu sistemlerin meyvesini evinde oynayacağı Gaziantep Fk karşısında nasıl bir oyun sistemi ile alınacak skoru merak eden spor severlerin gözü bu karşılaşmadan çıkacak sonuca çevrilmişti.

       Net Global Sivasspor’un son transferi GS.FB, ve en son Ankara gücü takımında oynayan Moutoussamy’i alarak transfer çalışmalarını kapatmış oldu. Genele baktığımızda bireysel anlamda iyi oyuncuları kadrosuna kattı tabi ki bazı mevkilerde Bülent hoca halen zorlanarak takım yaptığını görüyoruz.

     Takım tamamen yenilenmiş durumda olunca bu sporcuların uyum ve adaptasyon süreci zaman içinde uzayabiliyor dolaysıyla bu da sahada beklenilenin altında bir futbol gerçekleşmeyince taraftarlarını bazen üzebiliyor.

        Fakat değerli dostlar bir takım insanların sosyal medyadan takım yöneticilerine Teknik heyete hakaret edici yazılar yazılması hiç hoş değil sizlere bu tür kirli sözler yakışmadığını tahmin ediyorum. Takımlarınızı çok seviyor olabilirsiniz ama bu tür davranışlar sahadaki sporcuların motivasyonunu etkilediğini de bilmeniz lazım  değil mi ?

      Net Global Sivasspor deplasmanda Kayseri spor galibiyetinin dışında evinde galibiyet alamamıştı

4 Eylül stadında rakip takım tribünlerine baktığımda Şeref Kaya arkadaşıma ‘’Şeref can bu taraftarlar bizim sayımıza oranla çok fazla dedim’’ gerçekten çok üzücü bir tablo bu taraftar sayısı bir Cumhuriyet kuran şehrin marka takımının siz sporseverlerine yakışmıyor. Tribünlerde büyük oranda desteklerini esirgemeyen Reşit Akif Paşa İlköğretim okulunun minik yiğidolarını kutluyorum müsabaka sonunda dek hiç susmadan tribünleri yalnız bırakmadılar.

      Değerli dostlar şunu özellikle vurgulamak istiyorum ben sizlerin kafe ve kıraathanelerde müsabaka izlemenize karşı değilim fakat oraya vereceğiniz parayı 15 günde bir kez takımınıza da katkı verseniz çok daha iyi olacaktır.

    Bu zor ekonomik şartlarda özellikle profesyonel kulüplerde yöneticilik yapmak kolay iş değil sizlerde biliyorsunuz bu çark ve transferler büyük paralara döner. Destek vermemiz lazım ki tribünler den daha zevkli ve kaliteli oyuncularla ofansif bir futbol izleme hakkına sahip olduğunuza inanıyorum değerli dostlar.

        Müsabaka da ise  Gaziantep FK karşısına  4,5,1 sistemi  ile çıktı savunmada Ugur,Radakoviç,Sonko,Paloli,merkezde Moutoussamy, Charisis,Pritehard,Azizbek  ileride Rey Manaj ile sahaya çıktı   daha önce savunmaya dayalı oyun sistemi ile çıkması  buda rakibin  durumuna göre  bir yapılanmaya gidiyordu Bülent hoca  eleştirilerin yerine ben bu şekle katılıyıordum.

     Bu karşılaşmada merkez ağırlıklı  olarak oyuna baskı ile başladık kadro olarakta fena bir takım değil Sivasspor 6. Dakikada kale alanındaki hücumdaki topu Gaziantep savunması topu  uzn bir şekilde uzaklaştırınca  bir anda kendi ceza alanımızda  savunma ile kalecinin anlaşamaması bir anda penaltı olayı gerçekleşince  rakip takım   büyük bir avantaj sağlamış oldu.

Maxim’in golünden sonra Sivas sporda toparlanma yerine kısa süreli birçok yaşandı ama rakip takım bu süreçten sonra savunmaya ağırlık verse de kenar ortalarla Sivas spor kalesinde görünmeye başladı.

       Net Global Sivas spor  ilk yarıda birkaç gol pozisyonu buldu ama bireysel hataların yüzün den bu golle sonuçlanamadı,3t dakikada kazanılan korner atışını Alex David kullandı gelen topu ters ve sert bir vuruşla beraberliği sağladı. Fakat ilerleyen dakikada bir ani refleksle sakatlanarak sahadan ayrıldı iki üç hafta sahada olamayacağı belirtildi.

       İkinci yarıda aynı on birle sahaya çıkan Sivas spor rakibe oranla daha temkinli ve baskı arttırarak oyuna başladığını gördüm. Kaleye Azizbek  ve Keita’nın şutları hafife alınan cinsten değildi fakat  70. Dakikaya girerken savunmadan dönen topun Keitanın önüne gelince uzaktan düzgün bir vuruşla takımının ve kendisinin ilk golünü atarak sevincini tribünlerle paylaşmak istedi ama daha önce ihtarı olduğunu unuttu galiba o coşku selinden ama ne acıdır ki ihraç edildi.

      Bunu yanındakilerle birlikte Kaptan Uğur bağırarak uyarıp ihracı önleyebilirlerdi nasıl böyle bir hata yapılırdı.83. dakikada sahanın başarılı isimlerinden olan Moutassamy’in çalımı sonucu topu sağda bekleyen Murat Paloliye aktarması onunda aynı güzellikle zor bir durumdan topu filelere göndererek takımın düşen gardını biraz olsun yükseltmiş oldu.

      İhraç olaaydından sonra oyuna fazla giremeyen birçok oyuncularımız takıma yansıyamayınca hatalar yapılarak devam edince Gaziantep Kodro ile skoru 3-2 ye getiren golü atınca umutlandılar ama bekledikleri skoru elde edemediler.

        Sahanın yıldızları kim dersiniz Sivassspor ama Murat Paloli,Charisis,Keita,Moutoussamy,Rey Manaj, Nikoliç iki net gollük şutu önleyerek neticeye tesir edenlerden biri diyebilirim. Aziz Bek ve Ugur,Radakoviç,Sonko beklenilenin altında bir oyun sergilediler.

         Alınan bu galibiyet bir moral motivasyonla ileride daha tempolu hızlı çıkan takım oyunu ile sahaya ve oyuna daha çok giren takım Net Global Sivas spor olacağına inanıyorum

      Önümüzdeki Cumartesi günü saat.17.00 de deplasmada Konyaspor’la karşılaşacak Sivas sporda önemli yıldız iki oyuncunun olmaması taraftarları biraz olsun düşündürecek ama puan ve puanlarla dönecek Net Global Sivas spor olur.

      Bal ligindeki iki temsilcimiz olan 4 Eylül Futbol kulübü ile Sivas Belediye spor gücü takımlarda hazırlıklarını son sürat sürdürmektedirler, özel müsabakalarla teknik taktik çalışmaları ile stratejilerini belirlemektedirler.

         4 Eylül Futbol kulübünün başarılı ve çalışkan kulüp başkanı Mustafa Koçu ve ekibi takımının antrenman ve hazırlık müsabakalarını sürekli takip ederek Antrenör Ahat Kömürlü oğlu ile Ekim 2024 de başlayacak olan   lig öncesi  gruplarındaki diğer takımları da analiz ederek bir takım iskeleti çıkarma gayreti içindeler. Kendilerine ve tüm takımlarımıza başarılar dilerim. Görüşmek üzere efendim .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?