USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kayserispor-Net Global Sivasspor - Derbisinin Galibi Yiğidolar oldu.

19-08-2024

      Değerli dostlar merhaba, Trend yol Süper Lig’in ikinci haftasında Takımlardaki transferler futbolun heyecanı, coşkusu derken Tribünler de dolaysıyla ekranlarda çirkinliklerin yansıra güzellikleri de mutluluk tablolarını da görüyoruz elbette.

Öncelikle Teknik Direktörümüz Bülent hocamızın  kızı Almina Uyguna geçmiş olsun dileklerimle Allahtan şifalar diliyorum Rabbim yardımcısı olur inşallah. Bu  zor şartlar altında gelip takımının başında olması olağan üstü  bir insani duygu ve toplumsal duyarlılığından dolayı Bülent Uygun hocama bravo diyorum gerçekten.

      Hakemlere baktığımızda seminerlerde her ince detaylara karşı eğitimler verilirken bazı karşılaşmalarda hakemlerimiz erken hata yapmaya başladılar. İnsan ‘’etten kemikten ibarettir’’ hata yapabilir fakat bunu neticeye tesir eden bir eyleme dönüştürmemek ve daha dikkatli olmak lazımdır diyorum.

     Net Global Sivasspor geçtiğimiz hafta sezonun ilk müsabakasında evinde Trabzonspor’a karşı şansız bir puan vererek lig’e başlamış oldu.  Gerçekten o müsabakada kaleci Uğurcan Çakır kalede Sivasspor’un gollük şutlarını ber taraf ederek müsabakanın şans faktörünü lehine çevirmiş oldu.

     İkinci hafta Kayseri deplasman öncesi 17 sporcunun gittiği bir takımı acele toparlayarak yaptıkları takviyeler le  az da olsa  uyum sürecinin atlatmış olduğunu gördüm bu kayseri spor karşısında  savunmada zaman zaman aksamalara neden olsa da kısa sürede paylaşımların normale döndüğünü görmek mümkündü.

     Geçtiğimiz gün yine Polonyalı Jan Bieganski ile   Ön libero merkeze Mamul Moutou Ssamy ile anlaşma sağlandığı bildirildi. Rey Manaj ile de kendilerine hiçbir kulüpten resmi bir teklifin gelmediğini duyurunca taraftarlarda da bir rahatlamanın olduğu görüldü. Umarım Rey Manj’ın kafası da bu gelişmelerden sonra rahatlar itiraz ve tribünlerden sonra sahaya ve oyuna çok rahat bir şekilde adapte olur. Çünkü iyi bir sporcu ihtiyacımız olan güçlü bir  oyuncu.

      Şehirde bu hava eserken Kayseri EnerTürk Enerji Stadyumunda ise Sivasspor ve Kayseri taraftarlarının sesleri de yükseliyordu. Her iki takım taraftarları da centilmence bir müsabakanın izleyicileri olarak tribünlerdeki coşkuyu sahaya yansıtıyorlardı zaman zaman.

 Kayseri TSYD şube Başkanı ve yöneticilerine diğer medya temsilcisi dostlarımıza bizlere gösterdikleri samimi ve sıcak ilgilerine en içten duygularımla teşekkür ediyorum.

       Bu karşılaşma için yine emeklerini esirgemeyen iş adamı 4 Eylül Futbol A.Ş kulübü başkanı Mustafa Koçu ve  diğer oda başkanlarına iş adamlarına Sivas spor yönetimine taraftarlara katkı sundukları için teşekkür ederim.

     Fakat benim dikkatimi çeken bir konu vardı yanımdaki DHA Muhabiri Arkadaşım Samet SUN ile birlikte müsabaka izlerken ‘’bu taraftar kitlesi her müsabaka damı böyle yığınsal sadece bu karşılaşma için mi diye sorduğumda ‘’ Bana İsmail hocam her müsabakada 15. Bin civarı deyince şaşırdım.  Kayseri deki dağılmış lığın ve takımdaki sahipsizliği vs anlatınca şaşırdım doğrusu.

Sivas’ta her türlü yerel yönetim siyasi, oda başkanlarının Belediye ve Valiliğin her türlü desteğine rağmen tribünlerdeki rakamın bir türlü on binlerin üzerine çıkılmadığını söyledim.

    Kayseri’deki alınan ve bir ivme kazanılan bu müsabaka sonrası umarım bu sayı daha yukarı çıkacaktır.

   Müsabakaya Sivas spor  5-4-1 sistemi ile sahaya çıktı  Sivasspor  merkezdeki bir takım aksamalar olsa da oyunu rakip alana taşıyarak etkili olmaya başladı derken kaptırılan bir kontra topu alan Cardosa Ugur  çiftçiyi çalımlayarak geçti ve skoru 1-0 e getiren golünü atmış oldu. Yalnız bir ayrıntıyı dile getireyim Kaptanın yaptığı faul sonrası aldığı ihtar her zaman ihtar değil ihraç da olabilir biraz daha dikkatle müdahale edilmesi lazım sonunda oldu mesela.

     Golden 4 dakika sonrası yapılan kombinasyonlar sonucu kale alanında baskılarını artıran Sivasspor kazanılan bir köşe atışında geriden gelen Radakoviç skoru 1-1 getirmiş oldu.Müsabaka da bir Kayseri spor atağında kaleye giren bir topu çizgiden çıkararak kornere atınca buda karşılaşmanın kırılma anı olabilirdi.

     Müsabakanın ilk yarısı bu skorla sonuçlandı. kinci yarıya  her iki takımda  kontrollü bir taktik anlayışı ile  oyunu rakip alana taşımak için kenar ve merkez ataklarıyla topa sahip olmaya çalıştılar fakat daha çok topa sahip olan taraf ise Bellona Kayseri spor oldu .

Sivasspor bloklar arasındaki geçiş ve seken toplarda etkili olmaya başlayınca yine bir kale alanı ve korner sonrası gelen bir kenar ortaya yine bir kafa golü ile takımının ve kendisinin ikinci golünü atan sahanın adamı Radakoviç oluyordu.

    Burak Yılmaz gittikçe düşen temposunu hücuma Bahoken ve Boa Morte’yi alarak oyunun son bölümünde çok tehlikeli şut ve ataklarla Sivasspor kalesini bombardımanda tuttu adeta

        Fakat Ugur Çiftçinin ihraç edilmesi olayından sonra saha dengeleri değişince Bülent Uygun hocada karşı hamleyle savunma bloğunda dengeyi sağlayarak gol imkânı vermedi son dakikalarda Kayseri sporun attığı gol uzun süre ‘’VAR’’ da tartışıldı ve iptal edildi.

Açık net bir ofsayt olmasına rağmen neden uzun süre beklenildi anlamış değilim. Karşılaşma Bellona Kayseri spor: 1-Net Global Sivas spor: 2 şeklinde sonra ermiş oldu

     Müsabaka bitiminde Kayseri spor kulübü başkanı Ali Çamlı Eski kulüp başkanı ve yönetimini yaptığı açıklamaları ile adeta topa tuttu. Çamlı’’ Bu kulübün kendisi açısından yönetilmez hale geldiğini belirten Çamlı ‘şu seyircinin almış olduğu biletlerine dahi temlik koyduranlar bizden nasıl bir başarı bekleyebilir’ ’dedi

Çamlı’’ Kulübü bu hale getirenleri sahneye davet ediyorum buyursunlar oynasınlar ben kimsenin paralı askeri değilim şu çocukların tribünlerdeki çığlıklarına üzülüyorum kulübe temlik koyduranlar bizden nasıla bir başarı bekliyorlar diyerek istifa ettiğini’ ’açıkladı.

Avrupa şampiyonu olan 20  Yaş altı Bayan Milli Voleybol  takımımızı yürekten kutluyorum

Futbol da BAL daki diğer iki temsilcimiz olan 4 Eylül Futbol A.Ş kulübü ve Sivas Belediye spor Gücü takımları ise transfer ve hazırlık çalışmaları na tüm hızıyla devam etmektedirler.

    Takımlarımıza başarılar dilerim.     Görüşmek dileğiyle efendim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?