USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Müsabakanın Kaderini Değiştiren Bir Hakem İzledim Bu kadar bir

14-05-2024

     Merhaba değerli dostlar Süper ligin son üç müsabakasına girildiğinde Pazar günü 4 Eylül Stadyumuna adeta’’ Bir Şimşek ‘’düştü. Bunun ne olduğunu EMS Yapı Sivasspor-Başakşehir spor karşılaşmasını izleyen dostlarımız iyi bilir.

     Müsabaka ligin üst sıralarında yer alan Başak şehir spor aynı zamanda bu müsabakayla birlikte diğerlerini alması halinde Sivas spor içinde bu karşılaşma çok önem arz ediyordu.

     Tehlikeli bölgeden uzaklaşarak konferans ligine katılma şansı doğan Sivassspsor da umulanın altında bir taraftar kitlesi müsabaka boyunca takımlarını minik yiğidolarla birlikte desteklerini sürdürdüler.

      Müsabaka öncesi günlerden 12 Mayısı gösterdiğinde Anneler günü olması dolaysıyla Takımlar bu günün anlamına uygun pankartla çıkacaklar derken birde baktım ki ‘’RTÜK 30. Yaşında ‘’ yazılı pankartıyla çıkması ne kadar saçma idi gerçekten onun ne işi vardı halkın ve sporseverlerin gündeminde olmayan bir pankartla çıkmasını hiç de uygun bulmadım doğrusu.

    Ben sahaya çıkan takımlardan ve  TFF yöneticilerinden den Tüm Türkiye’deki müsabaka öncesi şehit annelerinde bir Anneyi yılın annesi seçip illerde müsabaka öncesi bir plaketle hediye ile onurlandırmaları daha uygun olurdu RTÜK de nerden çıktıysa hayret bir şey .

     Müsabakaya gelince ilk yarıda oynanan futbolda iki takımda kontrollü bir alan mücadelesiyle Sivasspor biraz daha savunma ağırlıklı ve ara geçişlerle hücuma geçerek kale alanında sık sık görülmeye başladı.

            Fakat Başak şehirde önemli kranponların olmasından ayağa pas trafiği çok daha fazla olunca rakip ceza alanında top hâkimiyeti üstünlüğünü söylemek lazım. 18.dakikada Dubois’in kenar ortasına Deniz Türüç çok sert vurdu başarılı kaleci Nikoliç golü önledi.

     Rakip takımın atakları süregelen hızlı pas trafiği olunca 29. Dakikada sağdan gelen bir derin pasla ilerleyen DUarte kafayla çıkardığı topu Sivas savunmasının izlediği topu Davidson filelere gönderdi 0-1

Müsabakanın bu şekilde bitmesi beklenirken soldan bir kontra topun ortası sonucu atılan gol önce verildi itirazlar sonucu ‘’VAR’’ hakem Bahattin Şimşek’i video izlemeye davet edince gol kjararı iptal edildi. VAR’’ davet edip izlemesi istenen bir kararını son haftalarda hiçbir hakem israr edip bu benim haklı kararım diyemedi. Bunu demesi için de Federasyonda ve MHK da büyük bir dayısı, ağası olması lazım.

     Bu karardan dan sonra  Rakip takım Antrenörü ile İbrahim Akdağ’a sözlü sataşmalarda bulunup İbrahim’inde buna karşılık verince her ikisi de kırmız kartla oyun dışında kaldılar. Devre arasında buna itiraz eden Bülent Uygun hocada kırımız kart görünce her iki teknik adam müsabakayı tribünde izlediler.

     İkinci yarıya biraz daha toparlanan Sivasspor  49. Dakikada Palolinin şutu savunmadan döndü ardından Başak şehir spordan 63, ve 75. Dakikalarda Başak şehirden gollük şutları başarılı kaleci Nikoliç’in ellerinde eriyordu.

    66. dakikada ceza alanında topla ilerleyen Rey Manaj’ın üzerine çıkarak yopun kaybedilerek düşürülmesine Hakem Bahattin Şimşek’in devam kararı çok yanlış be bir taraf kararı olarak yorumlamam lazım. Peki Sivasspor’un golünü öncesi faul gerekçesiyle iptal eden ‘’VAR’’ efendileri neredeydiniz bu kararınız Sivassspor sahasına adeta Şimşek düşürmüş oldunuz.

         Daha öncede buna benzer bir çok ihlallerde takdir hakkınızı rakip takım lehine vermeniz de yanlıştı Bahattin Şimşek gerçekten sizden böyle bir müsabaka yönetmenizi hiç beklemezdim bir hak ihlali kararlarınız spor severlerin ve Ulusal basındaki yazar çizer dostlarımızın da Sivasspor’un puanı elinden alınarak rakibe verildiği şeklinde idi.

       Fakat Bülent Hocam süper liğin en deneyimli dolaysıyla en donanımlı Teknik direktörlerinden biri olmasına rağmen  yorulan oyuncular karşısında oyuna biraz geç müdahalede bulunduğu kasnındayım son bölümlerdeki mücadele de gol sesi gelmeyince sahadan üzülerek ayrılan taraftarlar olmuştur. Dolaysıyla konferans liği hayalide sona ermiş oldu.

     Müsabaka sonra bir açıklama yapan basın sözcüsü Gökhan Karagöl Hakem Bahattin Şimşek’i topa tutu ‘’ Auta çıkan toptan gol yediklerini attığımız golün nizami olduğunu söyleyen Karagül şunları söyledi’’ 2. Yarıda Rey Manaj’a  yapılan harekâtın  net penaltı  idi ikili mücadelelerde hep rakip takım lehine  vererek sahada bir hakem faciası yaşandığını söyledi.

       Doğruları söylediğimizde bize ceza verdiniz bu hakeme vereceğiniz puanları merak ediyoruz. Ama bizi susturamazsınız bizim attığımız gol öncesi Azizbek2in faul yaptığı gerekçesiyle  ‘’VAR’’ kararı ile iptal ettiniz. Bizimle uğraşanın ezasını Allah tarafından görür’ ’dedi.

       EMS Yapı Sivasspor Önümüzdeki Cuma günü deplasmanda  Saat.17.00 de İstanbul sporla karşı karşıya gelecek son hafta evinde Kayseri sporu ağırlayacaktır.

     Başarı dileklerimle                    Görüşmek dileğiyle efendim.

     

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?