USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Müsabakaya Gidemeyen Sporcular-Belediye Spor ve Merak edilenler

10-06-2024

         Merhaba değerli dostlar,Günlük yaşamını sporla geçiren sporun tüm katmanlarına Sivas ve Sivas spor sevenlerine bu sayfadan merhaba ,Süper lig biteli birkaç haftayı geride bıraktık elbette hepimizin gündeminde  EMS Yapı Sivas sporda nasıl bir transfer politikası izlenecek şeklinde herkesin kafasında  bu tür sorular gelmektedir.

     Teknik direktör Bülent Uygun ve ekibi lig bitiminden öncede sonrada gerekli taramaları zaten yapıyordu. İç transferde sözleşmesi bitenlerle sorunları çözme aşamasında olduklarını biliyoruz. Ben her zaman söylemiş ve yazmışımdır bu makalelerimde ‘’Transferlerin kamp dönemi başlamadan yapılsın ki sezon içinde soru yaşamayalım’ ’şeklinde Bülent Uygun hocada ‘’yaptığı açıklamada Transferlerin kampa gitmeden önce bitirmemiz lazım ‘’dedi çok mantıklı bir açıklama.

               eçtiğimiz hafta içinde Belediye Başkanımız Adem Uzun basınla kahvaltılı bir toplantı yaptı. Belediyenin geçmişten bugüne neler yapıldığını iki aylık süreçte kendilerinin Hükümeti’n tasarruf tedbirleri kapsamında nasıl bir yol izleyeceklerini buna kesinlikle uyulacağını söyledi

      Ayrıca iki aylık görev süresince de 40, milyon tl tasarruf yaptıklarını söyleyince ben bu uygulamanın amatör spor kulüplerine ve sporcuların alt yapı gereksinimlerinden biri olan şehir merkezi ve ilçelere taşınmasında bu tasarruf tedbirlerinden muaf tutulmasını istediğimde’ ’Başkan bir yıl süreyle bunu kesinlikle uygulayacağız söylemine katılmıyorum.

     Şehrimizde ekonomik savaşın içinde kalan bir kaç spor kulübünü geçmiyor diğerleri ilçe ve kurum takımlarından oluşuyor. Şunu da belirteyim kısa sürede 40 milyon gibi bir tasarruf yaptığı için kendilerini ve ekibini tebrik ederim. Hilmi Bilgin döneminde spor teşekkülleri bu uygulamalardan her zaman muaf tutularak bir takım gereksinimleri karşılanmıştı. Şunu belirtmek isterim ki tüm kurum ve kuruluşlar kendi olanakları olduğu halde bazı masraf ve ağırlamalarını dahi belediyeye yaptırma iteğide uygun bir yaklaşım değildir.

     Bu konuları Türkiye Futbol Antrenörleri Sivas şubesinin olağan genel kurulunda ben ve arkadaşlarımın divan yönetiminde spor adamları antrenörler le birlikte gazeteci arkadaşım Abdullah Yiğit’in’’ bir spor kulübün sporcularının araçları olmadığı için müsabakaya yetişemeyecekleri takdirde hükmen mağlup hatta ligden ihraç olacağını duyduğumda Emniyete Müdüründen araç istemesi üzücü bir anlamda memnuniyet verici bir gelişmedir.

     Amatör sporcuların yerel olanaklardan faydalanabilmesi için tüm kurum ve kuruluşlarımızın buna katkı vermesi lazım. 

      Diger merak edilen konuların başında gelen ise Sivas belediye spor kulübünün durumu ile ilgili gelişmeler yönetim 22 Haziran 2024 günü seçimli genel kurul kararı aldığını duydum. Konuyu Eski kulüp başkanı Ahmet Polat’la paylaştığımda ‘’İsmail hocam spor kamuoyunda benim tekrar gelmem de büyük baskı oluşturdular bizde oturup karar vereceğiz şeklinde ‘’söyledi. Bana göre doğru olanda Ahmet Polat’ın başkanlığında tüm spor katmanlarından oluşan iyi bir yönetim yapılanmasına giderek yeni bir başlangıç yaparak 4 Eylül Futbol A.Ş.kulübünü de bu revizyonun içinde alınarak bir strateji izlenir ise ileriye dönük tasarım ve kazanımlar yaşanabilir düşüncesindeyim.

     Çünkü Adem Uzun başkanı Sivas Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak ziyaret ettiğimizde daha sonra kendisinin de bir toplantıda yaptığı açıklamada’’ Ben Mustafa KOÇU ile 4 Eylül Futbol A.Ş konusunu paylaştık yardımcı olacağız şeklinde bir söylemi olmuştu’’ bu da amatör spor adına önemli bir gelişme diyorum.

      Belediye spor bayan Hentbol takımı Ülke hentbol sporuna büyük katkıları olan kulüplerimizden biridir. Şu günlerde U 16 genç bayanlar Türkiye finaline yükselen takımımız 11-15 Haziranda Ankara’da yapılacak olan karşılaşmalarda Sivas adına yine şampiyonluklar kazandırmak için Doğan Ardahanlı yönetiminde çalımalar yapmaktadırlar. Bunların alt yapı gereksinimleri karşılanarak destek verilmesi lazım.

       Örneğin, 1.ligde mücadele eden belediye spor bayan takımızım averajla süper liği kaçırdı  en  iyi kalecisine iyi para veren takım olunca haliyle sporcuda gitmek zorunda kaldı ve takımda lig boyunca zorluk çekmiş oldu.

      Şimdiye kadar değişik kategorilerde Milli takımlara giden bayan hentbolcularımızı bir çok kulüpler talip ederek almak istiyor.  21-29 Haziran tarihleri arasında Afyonda yapılacak olan U 16 bayan Hentbol Milli takımına seçilen Afra Tekeş, Ebru Şimşek, Sudenaz Turp  anılan tarihlerde kampa katılacaklar. Hentbol sporunda büyük aşamalar kaydederek takımı bugünlere getiren Başta Doğan Ardahanlı ve sporcularına ekibine ve Kulüp Yönetimine bir kez daha teşekkür ediyorum.

      Bu nedenle Adem Uzun Başkanımdan ve kurum ve kuruluşlardan olanakları ölçüsünde bu amatör sporcularımızın başarılarına ortak payda olalım ki kazanan Sivas ve Ülke sporumuz olsun.

Günümüzde spor vazgeçilmez bir unsur haline gelmiş olup, Yerelde bir yöneticinin davranışı, yaklaşım ve düşüncesi spora bakışı o bölgenin spordaki aksiyonunu olumlu ya da olumsuz bir şeklîde etkiler.

     Şu an devam eden alt yapıdaki değişik yaş gruplarında mücadele eden sporcularımıza başarılar dilerim.                         

Görüşmek dileğiyle efendim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?