USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ALMANYA’DA TÜRK BAYRAMI

27-06-2024

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu'nun son maçında Çekya ile Türkiye karşı karşıya geldi. Hamburg'da bulunan Volkspark Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi A Milli Takımımız 2-1 kazandı ve son 16 turuna adını yazdırdı.

1 puanda kalan Çekya ise turnuvaya veda etti. Bizim Çocuklar, da Euro 2024'te son 16 turuna yükseldi.

Milli Takım'a galibiyeti getiren golleri   Hakan Çalhanoğlu ve uzatmalarda Cenk Tosun kaydetti. Çekya'nın tek golü ise   Tomas Soucek'ten geldi.

Almanyanın Volkspark stadyumunda oynanan müsabakayı Romanya bölgesinden   Istvan Kovacs, Vasile Marinescu ve Ovidiu Artene yönetti muhteşem maç yönetti hatta bizi de çok sevdı diyebilirim .

Türkiye sahaya bu kez Mert Günok,la çıktı  Mert Müldür, Samet Akaydın, Merih Demiral, Ferdi Kadıoğlu, Salih Özcan ikinci yarı Kaan Ayhan , İsmail Yüksek sonra  Okay Yokuşlu , Arda Güler yerine son ceyrekde  Cenk Tosun , Hakan Çalhanoğlu  , Kenan Yıldız sonra Kerem Aktürkoğlu ve  Barış Alper Yılmaz görev alan tüm futbolcularımız bana göre iyi top oynadılar inanmıslar güvenmişler ve birazda şansımız vardı Çekyanin maçın başında bir eksik kalmasıda  bizi güçlendirdi tek kale oynadıgımız bir maç oldu .

Çekya kötü takım değildi  Öte yandan maçın Rumen hakemi Istvan Kovacs,dikkat çekti  maç boyunca sık sık kartına başvurdu. Karşılaşmada 16 sarı ve 2 kırmızı kart çıkaran Kovacs, Avrupa Şampiyonası tarihinde bir maçta en çok kart çıkaran hakem oldu.

Çekler kart görmese bu maçı zor kazanırdık bu benim fikrım adamlar kart tan sonra oyundan düştüler .

Maçın başında ikinci sarı kartı gören Antonin Barak, Çekya'yı 10 kişi bıraktı. Maçın ardından Chory de direkt kırmızı kart görünce Çekler maçı 9 kişi tamamladı.

Istvan Kovacs, A Milli Takımımıza yedek oyuncular dahil toplamda 11 sarı kart gösterdi .

Bu sonuçla Milli Takım 6 puanla grubu ikinci sırada tamamladı ve son 16 turuna yükseldi.

Ay-Yıldızlılar bu turda, 2 TemmuzSalı günü saat 22:00'de Avusturya ile karşılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?