USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ALMANYAYI İSTİLA ETTİK

03-07-2024

Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda Avusturya ile Türkiye karşı karşıya geldi.

Herkesin favori gösterdiği Avusturya yı Leipzig Stadyumu’nda   Ay-yıldızlı takımımız  zar zorda olsa  kazandı ve ilk sekize kalarak çeyrek finale adını yazdırdı.

Milli Takımımıza galibiyeti getiren golleri     Merih Demiral kaydetti. Avusturya'nın tek golü   Michael Gregoritsch'in ayağından geldi. Avusturya ise turnuvaya veda etti.

Bu sonuçla Milli Takım'ın çeyrek finaldeki rakibi Hollanda oldu.

Almanyada  Leipzig stadyumunda oynanan müsabakayi portekızlı hakemler  Artur Soares Dias, Paulo Soares ve  Pedro Ribeiro yönetti çok iyi bir maç yönetti diyebilirim.

Türkiye sahaya  kalede yine Mert Günokla başladı, Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, İsmail Yüksek ikinci yarı oyuna Salih Özcan girdi, Barış Alper Yılmaz, Orkun Kökçü , Kenan Yıldız son çeyrekde oyuna  Kerem Aktürkoğlu girdi, Arda Güler yerini sonlara doğru Okay Yokuşlu ya bıraktı bu ekiple yola çıkan montella zoru başardı.

Avusturya turnuvanın en iyi ekıplerındendı ve ölüm gurubundan İtalya ve hollandanın grubundan gelen bir ekipdı daha öncede son yaptıgımız bir maçda bize  tam altı tane gol atmışlardı o maçında bir hesabı vardı oda soruldu diyebilirim .

Avusturya iyi takım ellerınden zor kurtulduk diyebilirim maç bıraz daha uzasa biz elenirdik özellikle  Pentz, Posch, Danso, Lienhart  , Sabitzer, Laimer    Gregoritsch  ve Arnautovic iyi adamlar

Bu maçın kahramanları iki duran topdan çıkan  iki golü atan altın kafa merih ve son sanıyede inanılmaz bir gol çıkaren kaleci Mert Günok  oldu bu ikisini özellıkle kutlarım .

Fazla konuşmaya gerek yok daha yolumuz uzun bizim coçuklar  genç  İnşallah sonuna kadar gideriz.  Son 8'e kalmak başarı ve disiplin isterdi onun için küçümsememek lazım bu gençleri  daha işimiz bitmedi. Bugün sevincini yaşayacağız ama kısa bir süre sonra diğer maçımıza odaklanmamız gerekiyor.

Zaman zaman iyi oynayamadığımız anlar oldu ama bu turu atlamasını bildik sansımızda bıraz yardım etti .

Şimdi önümüzde dünyanın en iyi takımlarından Hollanda var  Türkiye bu  karşılaşmayı, 6 Temmuz Cumartesi günü saat 22:00'da Almanya'nın başkenti Berlin'de oynanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?