USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Futbol Hakemlerimizin Klasman Yükselmesi 

21-08-2024

Merhaba değerli dostlar siz sporsever okuyucu arkadaşlarımız gazetelerin spor sayfalarına televizyonların haber ve spor analizlerine yaşamlarınız boyunca bizleri takip ederek okursunuz değil mi?  

     Yiğidolar diyarı Sivas’ta bu topraklarda sosyal yaşamını idame eden birçoğunun gündeminde hep Sivas spor olur olması da mümkün tabi ki bana bazı dostlarımız İsmail hocam hep Sivasspor yazıp konuşuyorsunuz ekranlarda diğer sporun katmanlarını daha fazla getirmenizi istiyoruz diye serzenişte bulunuyorlar. 

      Net Global Sivasspor burada sürükleyici ve yukarıya taşıyacak bir marka olduğu için önceliğimiz elbette Sivas spor ve beraberinde diğer branşlarımızı ben bunları her zaman hep gündeme taşıyorum  

    Ben 51. Yıldır sporun her kademesinde görevlerde bulundum.41 yıldır da medya sektöründe sizlere hitap ediyorum. Her zaman somut objektif verilerle buralardan analiz ve yorumlarımı yapıyorum. 

     Bu makalemde sizlere futbol hakemlerimizin TFF deki konumu yeri ve başarısından birde ilimizde Çetin Güç yetmez başkanımızın Türkiye Rekorundan hakemlerimizin klasman yükselmesi camianın yüz akı olduklarından bahsetmek istiyorum. 

   Geçtiğimiz gün Yozgat’ta yapılan 3. Bölge yaz eğitimi semineriyle birlikte sınava tabi tutulan arkadaşlarımız bizleri gururlandırmışlardır. Yusuf Ziya Gündüz’ün A klasmanına yükselmesi, Haydar Avcı’nın A klasman yardımcı hakemliğine, Barış Yüksektepe’nin C klasman gözlemciliğine, Mehmet Öcal,Okan Taşköprü’nün C klasman hakemliğine, Burak Yücetag,Bekir Doğan,Ö.Faruk Sagır, Emre Bayraktar, Semih Agkuş,Ve Kemal Doğan’ın  bölgesel hakemliğine terfi etmeleri Sivas hakem müessesesi adına  onur verici bir gelişme olarak görüyorum. 

    Hakem arkadaşlarımızı tebrik eder gözlerinden öpüyorum. Buradaki önemli faktör  İl hakem kurulu başkanı  Barış Yüksektepe’nin kendisinin de eğitimci oluşundan dolayı il eğitim sorumlusu olmasından dolayı yapılan eğitsel çalışmalara Dernekle ekibiyle Çetin Güçyetmez başkanla birlikte  teorik ve pratiklerde uyumlu bir çalışma ortamı yaratılarak heyecanın ve coşkunun yaratılmasına  başarının ortak payda olmasına öncülük etmişleri bunların aktörlerinden biri olmuşlardır. 

 Tüm hakem ve gözlemcilerimizi kutlar başarılarının daim olmasını dilerim. Örnekle: değerli dostlar ‘’Bir hakem maç idare etmez,otoritesi, adalet ve cesareti ile müsabaka yönetir’’ söylemimden hareketle , bizim hakem arkadaşlarımız her zaman bu söylediğim söyleme layık olanlardır. 

   Hakem bazen;  o sahanın mimarı, bazen de o sahanın hakimi olacaktır. Evet değerli dostlar yerelde iyi bir yöneticinin görüş, beceri ve davranışı atılımı o yöredeki kazanımların dolaysıyla tasarımların, insanların spor tesislerine V.S  yerlere akıcı hale gelmesine katkı sağlayarak gelecek yıllar için önemli bir aksiyon sağlayan değer olur. 

 Örneğin, Rahmetli Avni Sakarya hocam, Ali Cubuk,Cihat Çaglayan  ve Adanan Kocaer,Kenan Gökkaya Muammer Tokat,Şahin Dogan,O.Kimsesiz .Kaptan Kasım Dogruyol,Çetin Güçyetmez,İsmail Dursun, ve ismini sayamadığım  bir çok hocalarımız siz gelecek hakemlerimiz  bunları kalıcı bir miras olarak takip etmeniz  ve gerekir. 

    Bu nedenle Çetin Güç Yetmez başkanımız la yıllardır birlikte birçok müsabakaları beraber yönettik ve katkı sunduk diğer hocalarımla beraber, dürüst olduğu kadar samimi herkese en iyi şekilde hitabetleri ile biçimsel davranışları olan bir kişiliğe sahiptir. 

       Çetin Güçyetmez  bu kurumda 41.yılını doldurması uzun süre görev alması nedeniyle  Yozgat’ta TFF ,MHK tarafından 3.  Bölge seminerine özel davet edilerek yaş haddinden dolaysıyla  bölgede en uzu  süre görev yapma unvanına sahip olduğundan dolayı bölge sorumlusu  TFF ,MHK bölge sorumlusu İbrahim Acar tarafından yapılan törenle  bir plaketle onurlandırmışlardır.  

   Çetin Güç yetmez başkan 41. Yıl içinde 4 Dönem TFFHGD de yönetimde, 3 yıl disiplin kurulu başkanlığı, 3 yıl denetleme kurulu başkanlığı, ile beraber bir o kadar yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra 16 yıl İHK hakem atama sorumlusu, 20 Yıl SFFHGD  Şube başkanlığı 10. Yıl  başkan vekilliği ile gerçekten Bir Türkiye rekoru kırmış oldu. 

     Halen genel merkez denetim kurulu başkanı olarak il il denetimleri ile Ülkemiz sporuna katkı vermeye devam etmektedir. 

 Bravo size İHK başkanı Barış Yüksektepe ve ekibine, Bravo sana TFFHGD Denetim kurulu başkanı Çetin Güçyetmez’e sizleri tebrik eder başarınızı kutlar daim olmasını diliyorum. 

      Sporun taban birliklerine spor teşekküllerine yöneticilerine de bir önerim ve isteğim var , spor taraftarıyla, hakemiyle sporcusuyla, yöneticisiyle yerel yönetimi ile  bütünü tamamlayan vazgeçilemeyen bir olgu haline gelen Ülkemizin önemli kurumlarından biridir .Hakemlerimizle beraber müsabaka yönetmemiz lazım. Onlarda etten kemikten ibarettir hata olacaktır, önemli olan onların asgariye inerek sporda bir ivme kazanmaktır bunu yapıyorsunuz zaten sizlerin destek ve katkılarıyla hakemlerimiz buralara gelmişlerdir onlara sahip çıkmamız lazım. 

 Net Global Sivasspor-Eyüp spor karşılaşması 24 Ağustos Cumartesi günü saat,19.15 de 4 Eylül stadyumu  tribünlerinde  buluşmak dileğiyle efendim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?