USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İZLANDA YI EZDİK

10-09-2024
A milli futbol takımımız UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup ikinci  maçında  bir türlü sansımızın tutmadığı  İzlanda  ile karşı karşıya geldi. İzmirde Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan mücadeleyi Ay-yıldızlı takımımız iki farklı  kazandı   A Milli Takım gruptaki ilk galibiyetini aldı  ve liderlık koltuğuna oturdu.
A Milli Futbol Takımı, İzlanda ile 14. randevuya çıktık. Milliler    8 kez mağlup oldu. 3 maç beraberlikle sonuçlanırken, 3 kez de Türkiye sahadan galip ayrıldı.
Buğün keremın günüydü Geçtiğimiz günlerde Galatasaray'dan 12 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Portekiz devi Benfica'ya transfer olan Kerem,  Millilere galibiyeti getiren gollerin hepsıni de    kaydetti. İzlanda'nın tek golü   Victor Palsson'dan geldi.
Bizim çocuklar bildiğiniz gibi deplasmandaki Galler beraberliğiyle başlayan  gurup maçlarına  teknik direktörü Vincenzo Montella, Gürsel Aksel Stadı'ndaki İzlanda maçında bir önceki müsabakaya göre ilk 11'de 2'si zorunlu 6 değişiklik yaptı.
Montella, kırmızı kart cezalısı Barış Alper Yılmaz, gribal ve bağırsak enfeksiyonu bulunan Çağlar Söyüncü'nün yanı sıra Kaan Ayhan, Kenan Yıldız, Orkun Kökçü ve Zeki Çelik'in yerine Umut Nayir, Merih Demiral, Hakan Çalhanoğlu, İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu ve Eren Elmalı'ya şans verdi.
Ve hepsıde muhteşem oyun çıkardılar
Enea Jorgji, Denis Rexha ve  Ridiger Çokaj  Arnavut hakemlerimizdi iyi maç yönetti diyebilirim
Türkiye sahaya  Mert Günok, Mert Müldür sonra  Zeki Çelik , Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, İrfan Can Kahveci yerine ikinci yarı  Kenan Yıldız , Hakan Çalhanoğlu yerine ikinci yarı başında Orkun Kökçü , İsmail Yüksek son dakıkalarda yerini  Kaan Ayhana bıraktı , Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Umut Nayir ve  Okay Yokuşlu  bugün kollektıf  bir oyun çıkarararak bir türlü bize hep ters gelen İzlandayı sahadan sildiler izmirin çimlerine gömdüler.
Sakatlığı nedeniyle UEFA Uluslar Ligi'nin ilk maçı olan Galler deplasmanında kadroda yer almayan Eren Elmalı, İzlanda maçına  diğer arkadaşları gibi  müthiş performans gösterdi.
İzlanda küçük 400 nufuslu bir ülke ama futbolu muhteşem genç, dinamık ,cesur futbol oynuyor ve fizik güçü harıka bir ekip ama buğün istediğini yapamadılar
Ben bu güzel çocuklarımızı  candan ve yürekten kutluyorum Grubun bir sonraki maçında Türkiye, Karadağ ile 11 Ekim'de karşılaşacak. İzlanda ise aynı tarihte Galler'i ağırlayacak
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?