USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Net Global Sivas spor Tribünleri Üzdü Ama Karamsar Olmayın

27-08-2024
  Değerli Dostlar merhaba, Trend yol Süper Lig’in üçüncü haftasını da geride bıraktık. Takımların transfer çalışmaları ekonomik imkânsızlıklar transfer yasağı olan kulüplerin yaşadıkları olanaksızlıklar yönetimsel kargaşalar, çevresel ve sahadaki uyum süreçlerinin atlatılamaması vs gelişmeler olunca tribünlerin yani sporseverlerin bekledikleri arzuladıkları futbol sergilenemeyip puan kayıpları yaşanmış oldu.  
       Değerli dostlar futbol, dünyadaki en büyük ve en popüler bir spor dalıdır(İFAB) Futbol, oyuna adalet getiren, kurallara sahip olan bir kurumdur. Buda oyunun önemli bir temeli’ ve ruhunun’ vazgeçilmez bir özelliğidir. Bazı kararlar doğru veya yanlış da olsa oyunun’’ruhu’’hakemlerin kararlarına saygı duyulması gerekir’diyor(İFAB)
 Takım kaptanlarının, Teknik direktörlerin hakem kararlarına saygı duyulması oyuna karşı sorumlulukları vardır fakat bu kural Dünyanın en ücra köyünde de oynansa aynu kural ve kaideler uygulanır.
     Hakemlerde oyunun dolaysıyla kuralların’ ’Ruhu’’ çerçevesinde ’Adalet ve cesaretini’’ birleştirerek doğru ve somut kararlar vermek zorundadır.
    Bu yazıya niye gerek duydum liglerde oynanan karşılaşmalar sonrası verilen hakem kararlarının uzun uzun tartışılabilir boyutta birde liglerin daha ilk haftasında olması da ayrı  bir konu olduğu için.
     Geçtiğimiz gün oynanan Net Global Sivasspor-Eyüpspor karşılaşmasına gelince  ilk üç haftaya bakınca Trabzon karşısında oynanan oyunda gelecek için bir toparlanma açısından iyi olacağını düşündüm. Kayseri deplasmanında bunu bir düşük performansı olacağını düşünmemiştim doğrusu bununda adaptasyon dönemi olduğu için normal karşılanması gerekir. Bu karşılaşmada da bir takım hakem hatalarını da görmüş olduk.
  Ben Eyüp spor karşılaşmasının alınan bu üç puanın sahadaki temponun daha hızlı bir takım oyunu beklerken teknik ve oyun performansının gittikçe düşen Sivasspor takımını izliyor olduk.
   Yapılan transferlerin hızlı değişimlerin olduğu bir yapılanmada kadro yerleşmesinde gelişen eksiklikler de olunca sahada akıl almaz hatalar gittikçe düşen bir oyun temposu vardı sahada.
    Şunu niye yedek te bekletiyorsunuz diye soramam o yetki ve gözlem sadece hocaya aittir ama sahada dökülen oyuncalara da çok fazla sabretmek olanaklı değil sanırım.
     Bazı sporcuları tenzih ediyorum ama sahada azim hırs ve yüksek bir performansı ,tempoyu görmek isterken tribünlerini üzen bir tabloyu da görmek gerçekten hoş olmadı .
     Müsabaka sonrası Bülent Uygun hoca ‘’Sahada bazı oyunculara ve takıma  tepki veren tezahüratlarını hoş karşılamadığını, sizlerin enerjisi heyecanı sahadaki mücadele eden
2/2
sporculara güç ve destek vereceklerini belirterek sporcuları hedef alan davranışlardan uzak durulması gerektiğini’ ’vurguladı.
     Uygun’ ’Sporcularımızın daha iyi performansı için tribünlerden gelen enerjiye ihtiyaçları olduğunu, hakemlerin iyi bir müsabaka yönetmediklerini penaltımızın verilmediğini belirtti.
Fakat Bülent Uygun iyi bir hoca olduğunu biliyorum yaptığı açıklamasında ’bir kaç kendini bilmez sözcüğünü kullanmasını uygun bulmadığımı belirtmek isterim.
     Önümüzdeki Beşiktaş karşılaşmasında farklı bir Net Global Sivas spor izleyeceğimizi ümit ediyorum
          4 Eylül Futbol Kulübü Ahat kömürlü oğlu yönetiminde sezona hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Geçtiğimiz gün Cumhuriyet Üniversitesi stadyumunda Sivas spor U19 Futbol takımı ile yaptığı özel müsabakada her iki yarıda attığı gollerle 2-1 yenerek lige hazır olduğunu gösterdi.
     Kulüp başkanı Mustafa Koçu’’ bu zaman süreci içinde eksikliklerimiz görerek ona göre bir iyi takım yaratmış olacağız dedi.
                               Takımlarımıza başarılar dilerim.   Görüşmek dileğiyle efendim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?