USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Net Global Sivasspor’dan Önemli Galibiyet

23-10-2024

Merhaba değerli dostlar, sıkıntılı günler yaşayan Net Global Sivas spor ve Hatay spor karşılaşması kader maçlarımdan biri idi.  Diğer taraftan yıllaradır Sivasspor’un Teknik direktörlüğünü yapan aynı zamanda bu şehrin çocuğu olan Rıza Çalımbay’ın yeni takımı Hatay spor eski takımı Sivas sporla karşılaşmasının ayrı bir önemi vardı.

    Sporseverler aradan sonra o anlamda bu müsabakanın seyrini dolaysıyla sonucunu merak ediyorlardı.Net Global Sivasspor’un daha önceki sergilediği kötü futbolunun da bir değişim olacağı da bunların arasında idi.

    Sürekli puan kaybederek lig de 18. Sırada bulunan Hatay spor Sivas’a beş yüz kişilik bir taraftar grubu ile gelerek kale arkası tribünlerinde takımlarını desteklediler. Sivasspor taraftar grupları Minik yiğidolarda hiç susmadan sahadaki takımlarına büyük ölçüde heyecan ve coşku selinin yaratılmasına katkı sundular

     Sivasspor ise ligde bir türlü umduğunu bulamayan kemik ve yerleşik bir takım oyununu yansıtamıyor olması sevenlerini üzmüştü, Bu müsabaka bir anlamda çıkış için hayati önem arz ediyordu doğrusu. Şans faktörü bazen ters tarafa gidebiliyordu Net Global Sivasspor ilkyarıda çok tutuk bir futbol sergileyerek tribünleri ateşleyemiyordu Fakat Rey Manaj’ın sahada olması bir umut ışığı olduğunu da söylemek lazım.

     Sivasspor 4-2-3-1 dizilişi ile sahada hücuma dayalı bir yapılanma ile her iki koridorda zaman içinde önemli pozisyonlar buldu fakat bu rakip savunma tarafından etkisiz hale getiriliyordu. Taraftarların ‘’Gol Gol ‘’sesleri biraz olsun hareketlendirdi ama yapılan ataklar ortalar kaleden e savunmadan dönen toplarda başarılı olunamadı.

    42 dakikada Hatayspor2un çok önemli gol dediğimiz şutunu kaleci Nikoliç aynı güzellikler kurtardı. Ardından Sivasspor atağında kornet atılını kullanan Azizbek’in topuna çok mükemmel denecek kadar güzel ve sert bir kafa vuruşunu yapan Rey Manaj  skoru 1-0 yapan geri döndüm mesajını  attığı golü ile  veriyordu.

     Bu gol sevinici mesajı oyuna yansıyınca Rodrigues’in gollük şutunu kaleci Erce dışarı çeldi ve döndü bir anlık hata ile skoru eşitlemiş oldu Hatay spor Rey Manaj Sivasspor  kadrosunda ve sahada oluşu rakip savunma için  korku  takımı ve taraftarı için büyük bir umut ılığı olduğu  bir gerçektir.

      Orta alanda bir türlü beklenen performansı veremeyen Alex Davit’ıin sakatlanması ile oyuna alınan Aziz bekte bunlardan biri merkezde ve takımın beyin görevini üstlenen bana göre orta sahada ve diğer blolarda tek alternatör Charisis çoğu zaman sarf ettiği büyük performansın da yalnız kalıyor çok yorulunca oyunda da yavaşlama oluyor gol yollarında etkili olamıyoruz zamanla.

     Kaleci Nikoliç kalede başarılı bir efor sarf etti fakat savunma blokundakilere bunu diyemem çok çalım yiyerek kendilerini ekarte ederek oyundan çabuk düşüyorlar.

Hücumda ise Rey Manaj faktörü her zaman öne çıkıyor ilk yarıda Hatay spor skora denge getiren golünü atarak devreyi bu sonuçla kapamış oldu.

    İkinci yarıya daha hızlı ve top ve rakip kontrolü ile oyunda çok olan Hatay spor idi Sivas spor da ise Teknik Direktör Bülent Uygun hoca rakip takımın 1-2 lik galip gelen golünden sonra aksayan mevkilere yaptığı hamleler yaparak oyundaki duraklamayı hareketlendirerek biraz olsun tribünleri rahatlatıyordu ama .

      Yaratılan bir kale alanı pozisyonunda kazanılan penaltıyı Rey Manaj skorda dengeyi sağladı ve son bölüme doğru bir canlanmayla Camara’ın olağan üstü kafa şutu ile skor 3-2 oldu ve Sivassor da Ateş’in için den çıkmış oldu.

     Tartaratlarda ‘’bir oh bir şükür ‘’çekerek stattan ayrılıyordu üç haftadır evinde galip gelemeyen bir Sivasspor vardı bu galibiyet önemli bir çıkışın başlangıcı olacağını umut ediyorum.

      Müsabaka sonrası Bülent Uygun ‘’Bu müsabakanı galibiyetini aynı gün doğum günü olan Oğlu Emir Haktan Uygun’a armağan ettiğini, taraftarımızın desteği ile bu müsabakayı aldıklarını onlara çok ihtiyaçlarının olduğunu onlarsız Sivasspor olmaz taraftarlarımıza minik yiğidolarımıza teşekkür ederim’’dedi. Sivasspor yarın Cuma günü saat: 20.00 de Adana Demirspor karşısına çıkarak puan mücadelesi verecektir.

      Bölgesel Amatör liginde mücadele eden takımlarımızdan Sivas gücü Belediye spor deplasmanda  Adıyaman Besni spor’u 4-0 yenerek ligdeki iddiasını sürdürmüş oldu. Diğer temsilcimiz Dört Eylül Futbol A.Ş  ise evinde Adıyaman Kahta sporu 3-2 yenerek zirve yarışına devem ettiğini göstermiş oldu.

  Bu hafta iki temsilcimizin bir kader ve çok önemli puan mücadelesi ile 27.10.2024 Pazar günü saat.13.00 de Muhsin Yazıcıoğlu stadyumunda karşı karşıya gelecekler.

     Bu karşılaşmaya taraftarlarımızın avdet edeceğini her iki takımlarını da centilmence destekleyeceklerini umut ediyorum.

Takımlarımıza başarılar diliyorum.

Görüşmek dileğiyle efendim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?