USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ORUCUN FAYDALARI

23-04-2021

On bir ayın ardından gelen Ramazan Ayı içerisindeyiz. Evlere oruç tutmanın verdiği neşe ve mutluluk tekrar yayıldı. Oruç tutmak, nefsi terbiye etmek, aç olan insanların yerine kendini koyarak empati kurma becerisine sahip olmak, kimsesizlere, yoksullara, bu ayda daha çok yardım etmek ve daha duyarlı hale gelmek oruç ibadetinin kişiye daha çok katkı sağlamasını sağlar ve Yüce Allah da bundan dolayı öbür dünyada böyle insanları mükafatlandırır. Her ne kadar bu yıl korona virüsten dolayı eskisi gibi misafirlikler olmayacak fakat yine orucun verdiği manevi sevinç insanı oruç tutmaya yönlendirmeye devam eder.

Virüsten dolayı aylarca evlerinde kapalı olanlar, sevdiklerini göremeyenler oruçta da kalabalıkta olmamalıdır. Ne yazık ki ülkemizde virüs hızla artmış ve vakalar patlak vermeye başlamıştır. Ülkemizin daha kötü hale gelmemesi için, daha çok canların gitmemesi için Ramazan ayını evde geçirmeliyiz ve sadece kendi ailemizle birlikte vakit geçirip oruç ibadetimizi yapmalıyız.

Orucun faydalarından bazıları şu şekilde sıralanır: Hafızayı daha güçlü yapar, Yaşlanmayı geciktirir, Kötü alışkanlıkların bırakılmasında yardımcı olur, Karaciğerin dinlenmesine yardımcı olur, Sabırlı olmayı öğretir, Cildi temizler, Kanseri önlemeye yardımcı olur, İnsülin direncini azaltır, Zihinsel işlevleri artırır. Oruç tutmanın işte bunun gibi çok sayıda faydası vardır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?