USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

PSİKOLOJİ-FELSEFE OKUYANLAR AMAN DİKKAT!

18-05-2020

Kıymetli okurlarım bu hafta da fakùltelerdeki Psikoloji ve Felsefe programlarının hem tehlikesinden hem de gerekliliğinden bahsetmeye çalışacağım. Sizlerde takdir edersiniz ki Psikoloji ve Felsefe bilimleri ayrılmaz bir bütündür. Birbirlerini tamamlayan iki ana unsurlardır.Öncelikle Üstad Bedîüzzaman´ın Psikoloji-Felsefe hakkındaki görüşlerini ele alalım.Ùstad (hz.) "Felsefeyi müsbet ve menfî olmak üzere ikiye ayırmıştır. Menfî olan kısmını büyük oranda redederken müsbet kısmına olumlu bakmıştır.Üstad şiddetli bir tarzda menfî kısmına tepki göstermenin akabinde eserlerinde tüm menfî tezleri(Bozuk, kokuşmuş) çürütmüştür."Menfî felsefe sözde aklı esas almaktadır. Müsbet felsefenin ise dinle barışık, vahye tabi bir yol olduğunu görmemiz mümkündür.
Psikoloji-Felsefe programlarının tehlikeli olmasındaki en büyük etken menfî felsefenin yaygınlaştırılmaya çalışılmasıdır. Menfî felsefe de sorulan ilk sorular; Tanrı var mıdır? Varsa nerede? Evren nasıl oluştu?Akılcılık denilen bu safsata öğrencilerimizin ve daha nice güzel insanların aklını karıştırmaya programlanmıştır!Elbette bu sorular masumca geliyor. Hz. İbrahim´de Allah´ı arıyordu bu soruları sorarak. Lâkin arada ince bir çizgi var dostlar; Hz. İbrahim yaratıcıyı arıyordu Psikoloji-Felsefe programlarında genel olarak öğrencilere aşılanan üstadın tabiriyle "menfî felsefe" dinden uzak, vahyi yok sayan bir üslupla hakikatin içerisinde bir açık aramaktadır. Psikoloji-Felsefe okuyan kardeşlerim sakın ola kendinizi kurgulanmış bu düzene teslim etmeyin!
Yeni bir kimlik arayışı içerisinde olmanızı sağlayacak kurgulanmış o programlar.Benlik davasını aşılayacak sizlere!Kainatın manasız ve sanatkarsız bir tesadüf yumağı olduğunu iliklerinize kadar işleyecek!Siz eğer aklınızı kullanmazsanız farkında olmadan o safsatanın bir esiri olmuş olursunuz. Ve geçmişinizi, özününü kaybedersiniz. Kesinlikle okunması ve kavranması gereken bir bölüm lâkin âcizane tavsiyemdir; Psikoloji-Felsefe programlarından bir tat almak istiyorsanız Kur´an ve Sünnet destekli okuyun! Yoksa şu kısacık dünya hayatını ebedî ahiretinize tercih etmiş olursunuz...Siz farkına bile varamazsınız vesselam...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?