USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SİVAS İYİ DURUMDA

17-04-2020

Koronavirüs tüm dünyası sarsmaya devam ediyor. Türkiye, alınan tedbirlerlevirüs salgınına en iyi direnç gösteren ülkelerin belki en başında yer alıyor. Devlet, hatasız işleyişini sürdürüyor. Vatandaşların geneli alınan tedbirlere riayet ediyor ancak bazı vurdumduymazlar, devletin çalışmalarını sekteye uğratıyor.

Geçen hafta büyükşehirlerde alınan sokağa çıkma yasağı kararında, lüzumsuz yere marketlere koşuşturan ve inanılmaz kalabalıklar oluşturan vatandaşların salgına nasıl bir katkısı olduğu önümüzdeki hafta anlaşılacak!

Sivas´ta salgınla mücadele ve sonuçları ise Türkiye geneline göre sevindirici bir durumda. Vali Salih Ayhan, vaka sayısı bakımından da Sivas´kın en iyi illerden biri olduğunu belirtti. Mevcut vaka sayılarına göre taburcu olanların oranları da oldukça sevindirici. Sivas´ta bugüne dek iki vatandaş ise Koronavirüs nedeni ile hayatını kaybetti.

Bu olumlu veriler sevindirici ama asla ve asla buna kanıp gevşememek gerekli. Yetkililer bunun bilincinde ve tedbirler azalmak yerine artarak devam ediyor. Vatandaşların da bu bilinçle, ?Sivas´ta sorun az´ diyerek tedbirlerini gevşetmemesi hatta artırması gerekli.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?