USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivas’ta Bayan futbolunun Tek Temsilcisi SASPK, Kaldı

30-08-2024

          Merhaba değerli dostlar makalemin başındaki manşetin kısaltılmış halini ilk etapta bu nedir şeklinde sorabilirsiniz. Sivas Aile ve Sosyal Politikalar Spor kulübünün faaliyetleri kurum müdürünün nasıl bir desteği var ki kadın futbol takımı hedef belirlemiş olsun.

     Dolaysıyla buda müessese içinde faaliyet gösteren Sivas yöresinin bayan futbolunun tek temsilci olan bir kulübümüzdür.

Bu kadın futbol takımımız 4 yıldır TFF,3.lig bayan futbol karşılaşmaların da kurumu dolaysıyla Sivas’ı en iyi şekilde etmektedir. Ben de mümkün olduğunca müsabakalarını genel de takip ediyorum karşılaşmanın birini de Vali beyle izlemiştik.

      Diğer müsabakalarındaki tribünlere bir baktım ki sahadaki sporculara heyecanlı bir şekil de’ ’aferin kızım ‘’Bravo canım haydi alacağız’’ şeklinde tezahürat yaptığını görünce Yönetici İshak beye bu kim diye seslendiğimde ‘’İsmail hocam il müdürümüz Özgür Kırmız taş bey diye cevap verdi.

     Özgür beyin diğer müsabakalar da da gâh sahada gâh tribünlerde bu çocuklarla birlikte olması çok önemli bir öncü girişimdir. Bir spor adamı olarak bu tavır ve katkıları beni çok heyecanlandırmıştı gerçekten. Takım sezon sonu yaşadığı bir şansızlık sonucu 2.lig vizesi alamadı ama kurumu ve spor teşekkülü ve bireylerini ailelerini arkasına alan bir takımın sahadaki gücüde bir o kadar olur.

    Degerli dostlar gerçekten geriye dönüp baktığımız da ilk bayan takımını kuran Gazi lisesi okul takımı olmuştu daha sonra Nevzat Ercanlı hocamın sorumluluğunda Sivasspor takımına geçiş yapıldı bir sezon kadınlar süper liginde oynayıp ligden çekilmeleri hiç de hoş olmamıştı.

   Geriye bayan futbolu adına tek umudumuz Aile Sosyal Politikalar spor kulübümüz kalmış oldu.

Sevgili sporseverler, Bilimsel ve Evrensel sporun branşı ne olursa olsun spor bu olguları birleştirip geliştirecek tek araçtır.

      Bu nedenle kadın futbolunun gelişmesine öncülük eden Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Özgür Kırımız taş beyi tebrik ediyorum. Geçtiğimiz günlerde kulübün gelecekteki stratejisi nedir diye paylaşmak için  gittiğimde’ ’kulübün kemik kadrosunu oluşturan sporcuların ilçe köy ve beldelerden geldiğini bunların bir çoğunun yurtlarında barındırarak idame ettiklerini onların her türlü sosyal gereksinimlerini güvenli bir şekilde sağlayarak kadın futbol takımlarına kazanımlarını sağlayan il müdürü ve ekibini kutluyorum.

     Özgür Kırmızıtaş’’ Antrenörümüz Ümmühan Susuzla yola devam edeceklerini bu sezon hedeflerinin 2.lig olduğunu fakat zorlandığımız bir çok gereksinimlerimizi sayın valimizin destekleri ile çözüyoruz fakat malzeme ihtiyaçlarımızı çocuklarımızın isteğine Antrenörümüzün taleplerine ekonomik imkânlarımızın kısıtlı olmasından dolayı pek yeterli olamadıklarını belirtti.

     Hayır, sever iş adamlarımızın destekleri hiçbir zaman yadsınamaz boyuttadır sporun taban birliklerinden, Sivas spor yönetiminden oda başkanlarından bu konuda yardım ederlerse çocuklarımızın başarısı na ortak olup ışık tutmuş olurlar.

 Ayrıca kurum alt zemin katındaki müştemilatta büyük bir revizyon yaparak sporculara ve personellerine idman çalışması için olanak sağlayarak orayı spor salonuna dönüştürmesi önemli bir sorununda çözmüş bravo doğrusu

      O ilin bir yerel yöneticisinin görüş, beceri ve davranışı o yöredeki potansiyeli heyecanı dolaysıyla coşkuyu arttıracaktır diğer spor katmanları ile Sivasspor karşılaşmalarına ‘’minik yiğidolar takımına sahip çık’ ’sloganı ile tribünlere valilik tarafından izlemelerini sağlayarak önemli bir atılım yapılmıştır.

   Özgür beydeki sezon boyunca izlenimlerim yeterli aksiyonu yapıp bunu faaliyetleri ile bunu reaksiyona dönüştürdüğünü görmüş olmamız ilimiz sporu adına yerel kurum adına önemli bir adım olarak görmekteyim.

  Değerli dostlar kadın futbolunun gelişmesi için özendirip geleceğe dönük tasarım ve kazanımlarımız adına tüm yerel yönetim dolaysıyla, kurum ve kuruluşlarımızın sporun taban birliklerinin bu kulübümüze destek vermelerini rica arzu ediyorum.

     Örneğin Belediye spor büyük kadınlar 1.hentbol liginde başarılarıyla Milli takımlarımıza önemli ölçüde sporcu kazandırarak onların geleceğine imza atılmış oldu. Bu nedenle biz düzenli bir toplum olarak uygarlığın modernleşmenin odak noktasını oluşturan bireyler olarak spordaki ileriye dönük bir takım gereksinimlere siz yöneticilere ihtiyaç duyulmaktadır.

      Yerel spor faaliyetleri o yörenin ve milli takımlarımızın oksijeni, gençliğin, spordaki vaz geçilmez  bir olgusunu  oluşturacağından bayan spor takımlarımız hepimizin herkesin önceliği ve  katkı vermesi gereken bir işletme sanayiidir değerli dostlar.

      Ben tekrar sayın Valimiz Dr Yılmaz Şimşek’e Belediye başkanı Dr Adem Uzun’a Kurum müdürü Özgür Kırmızı Taş’a  kulüp başkanı İshak Işık ve yönetimine Antrenör Ümmühan Susuza  bu denli uğraş ve katkılarından dolayı  tebrik eder başarılar dilerim.

                                                 Görüşmek dileğiyle efendim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?