Katıldığı 15 Temmuz milli birlik günü etkinliklerinde Cumhurbaşkanının ve Ömer Halis Demir´in resimlerinin asılmamasına tepki göstererek yiğodo tavrı sergileyen Hasan Karaman´ı yürekten alkışlıyorum. Uzun sure omuz omuza çalışmaktan zevk aldığın Karamanla bir kez daha gurur duydum...
Sivas için boşuna havası sert, insanı mert demiyorlar. Sivas için durup dururken yiğidin harman olduğu coğrafya yaftası vurulmadı. Bu topraklarda doğup hemhal olanlar için laf olsun diye YİĞİDO denmiyor. Bunun en son örneğini geçtiğimiz hafta 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Antalya´nın Kemer ilçesinde yapılan etkinlikte gördük. Sivas Belediyesi eski başkan yardımcısı Hasan Karaman demokrasiyi ve devletin sembollerini içine sindiremeyenlere unutamayacakları bir ders verdi. Bir Sivaslının söz konusu vatan olduğunda, nasıl ayağa kalktığını bir kez daha cümle aleme gösterdi.
Yurt genelinde yapılan törenlerde Türk halkı tıpkı 4 yıl önce darbe girişimi yaşandığında takındığı tavrı takındı. Millet iradesinin dokunulmaz olduğunu haykırdı. Hiç bir darbeye geçit vermeyeceğini bir kez daha kararlı bir şekilde söyledi. Ancak sesleri kısık da olsa bu durumu hazmedemeyenler yok değildi. Yani Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin. İsterse darbeyle gitsin diyenler, asıl darbe 20 Temmuz´da yapıldı diyenler bu kutlamalara ya katılmadı ya da buruk katıldı. CHP ve CHP zihniyetindeki belediyelerin olduğu yerlerde ise anma etkinlikleri mümümkünse Erdoğan anılmadan yapılmaya çalışıldı. Darbe girişimi Erdoğan´a karşı yapılmamış gibi. Erdoğan´ın canına kast edilmemiş gibi...
Sözünü ettiğimiz Kemer´deki kutlamalarda işte bu minbalde gidiyordu. Taki ortaya Hasan Karaman çıkana kadar. Yurdun dört bir yanında oluğu gibi Kemer´de de etkinlik alan süslenmiş, kortejler oluşturulmuş, sahnnede çocuklar ilahiler seslendiriyor, protokol günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yapıyordu. 2016 Yılında günlerce Sivas Cumhuriyet meydanında demokrasi nöbeti tutan Hasan Karamanda tatilini geçirdiği Kemer´deki etkinliklere ailesi ile birlikte katıldı. Tatildeyim ne işim var dememişti. Ancak alana geldiğinde gördü ki meydanda ne darbenin hedefi olan devletimizin sembolü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, ne de darbe girişimini önlemenin sembol kahramanı Ömer Halis Demir´in resimleri var. Kimse de bu durumdan rahatsız değil.
Kimsenin rahatsız olmadığı bu durumdan Hasan Karaman rahatsız olur. Ayağa kalkar kim buranın Kaymakamı der, etraftakiler Karaman´ı Kaymakam Murat Daynaç´ın yanına götürür. Hasan Karaman kaymakama alanda neden Cumhurbaşkanının ve Ömer Halis Demir´in resimlerinin olmadığını sorar. Üst perdeden bir tonla ?Eğer bu resimleri asacak cesaretimiz yoksa böyle bir etkinlik hiç yapmayalım. Milli birlik ve demokrasi günümüzde Cumhurun temsilcisi olan Cumhurbaşkanın resmini asmamak ne demek 30 kurşun yiyerek canını bizlere feda eden Ömer Halis Demir´i hatırlamamak de demek´ diye çıkışır. Bu haklı çıkış karşısında elleri titreyen Kaymakam Daynaç, alan düzenlemesinin Belediyeye ait olduğunu anlatarak Karaman´ı yatıştırmaya çalışır, bir taraftanda etrafındakiler alele acele Cumhurbaşkanının resimlerini bulup getirmenin telaşına düşer.
Karaman bir Yiğido gibi tepkisini koyduktan sonra alandan ayrılır. O ayrıldıktan sonra sahneye Erdoğan ve Ömer Halis Demir´in resimleri asılır.
Kemer Belediyesi DSP´li Necati Topaloğlu tarafından yönetiliyor. Yani Belediye yönetimi idolojik olarak olaya yaklaşmış, kerhen organize ettiği törende Erdoğan´ın resimlerini koymayı hazmedemiş. Karşılarına bir Yiğido´nun çıkacağıda akıllarına gelmemiş. Yıllarca Sivas Belediyesi´nde ve Belediyespor´da yan yana omuz omuza çalışmaktan gurur duyduğum Hasan abinin tavrı ile bir kez daha gurur duydum. Bir kez daha yürekten alkışlıyorum. Ancak Kemer´deki AK Parti İlçe Başkanı ve yönetimini de kınıyorum. Genel merkez acilen o yönetimi gözden geçirmelidir.