Akıllı telefonlar ve sosyal medya hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Orta yaşlı insanlar, bunlarsız dönemi iyi bilir. Ama biraz hafıza tazelemek gerekli. Neler ile mutlu olduk? Nasıl vakit geçirdik? Teknolojinin nimetleri tabi ki büyük kolaylık ama neleri götürdü kültürümüzden, hayatımızdan?
İletişimde mektuplar vardı, kart postallar vardı? Bir dokunuşla ulaştırılan mesajlardan çok daha samimi, çok daha içten, çok daha beklenen, özlenen, mutlu eden?
Teknolojinin getirileri maalesef kültürümüzü, örfümüzü, samimiyetimizi götürdü. ?Ne büyük kolaylık´ olarak başlayan bu araçlar, insanları birbirinden kopardı, kendi gibi sanal bir samimiyete itti.
İnsanlar sürekli sosyal medyada bulunması zamanla bağımlılık haline gelmesi kendine büyük zararlar veriyor ama ne yazık ki farkında değil. Bu kişileri psikolojisinden tutun iş ve günlük hayatını etkilemeye başlıyor. Her gün gezdiği, yediği yemeği, giydiği kıyafeti paylaşma zorunluluğu hissetmeye başlıyor. Bu paylaşımlardan ne kadar beğeni ve yorum aldığı onun merak duygusunu tetikliyor. Kendinde sürekli beğenilme ihtiyacı hissetmesi, psikolojik sorunların başlangıcı olabiliyor.
Dolayısıyla bizler akıllı telefonlarımızla övünmek yerine yanlış kullanımlar ile akılda bizi nasıl geride bıraktığını idrak etmemiz gerekli?