USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TEMİZ ÇEVRE

25-06-2021

Çevre, insanların ve diğer canlıların hayatları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri yaşam alanıdır. Temiz bir çevre, canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri, sağlıklı ve düzenli bir ortamda bulunabilmeleri için olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Temiz çevrenin olmaması canlı hayatını tehdit eder.

Dünyanın herhangi bir parçasında yaşayan hayvanlar, bitkiler, ormanlar, su çevreyi oluşturan doğal unsurlardır. Bu parçalar bir düzen içindedir. Bütün parçalar birbirine bağlıdır. Birinin zarar görmesi diğerlerine de zarar verir ve düzen içinde işleyen denge bozulur. Çevre kirliliği bu dengeyi bozan en önemli sorunlardan bir tanesidir. Hava, su ve toprağın kirliliği çevre kirliliğini oluşturan ve doğanın dengesinin bozulmasına neden olan etkenlerdir. İçinde bulunduğumuz evrende hava, su  ve toprak kirliliğinin tek sebebi insanlardır. Çevre kirliliğini yaratan bizleriz. İnsanlık olarak anlamamız gereken konu, biz olmadan doğa yaşantısını devam ettirebilir ama doğa olmadan insanlar yaşayamaz. Yok olmak istemiyorsak doğamızı korumalıyız.

Çevrenin korunması ve çevre sorunlarının çözümünde insanlar bilinçlenmeli, çevre kirliliğine karşı etkin şekilde mücadele etmelidir.

Hayatın devamlılığı, sağlıklı yaşanabilir bir ortam için çok duyarlı olmalıyız ve çevremizi temiz tutmalıyız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?