USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TEMİZLİK

30-12-2022

 Temizlik; çevremizin, vücudumuzun ve giysilerimizin temiz yani her türlü kirden arındırma uygulamasına denir. Toplum içindeki her bireyin temiz olması çok önemlidir. Çöplerimizi çevremize değil de geri dönüşüm kutularına veya çöp kovalarına atsak yaşadığımız çevremizin sağlıklı bir ortam olmasına katkı sağlayabiliriz.

Her birimiz çevremizin bir kısmını temizlesek sağlıklı ve ferah bir ortamda yaşama hakkına sahip oluruz. Bizlerin temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşama hakkı vardır, fakat bu hakkımızı kazanabilmek için önce çevremizi temiz tutma sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. Bu toplum içerisindeki her bireyin görevidir. Bununla ilgili şöyle bir sözümüz vardır;  “ Herkes evinin önünü süpürürse, bütün şehir temiz olur.”

Giysilerimizi düzenli yıkarsak, düzenli bir şekilde banyo edersek, kişisel bakımımızı yapmayı ihmal etmezsek ve kirli yerlere dokunmazsak veya dokunduktan sonra elimizi sabunla yıkarsak temizlik kurallarına uymuş oluruz ve bilinçli, temiz ve bakımlı bir birey oluruz. Bu yüzden temizliği ihmal etmemeliyiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?